Naredni termin:

16.09.2023 – 25. 09.2023

Ova neverovatna destnacija, blistavi smaragd Indijskog okeana, nudi sve što možete od jednog putovanja poželeti. Tirkizne lagune sa neverovatnim podvodnim svetom, mekani beli pesak, čarobna vegetacija u kombinaciji sa crnim granitnim stenama, divovske kornjače i jedinstveni kokosov orah Coco de Mer. Sve to na nekoliko ostrva od kojih su najpoznatiji Mahe, Praslin i La Digue. Gotovo netaknuta priroda je glavna odlika ovog raja na zemlji. Doživećete izazov za sva čula i pobeći od svakodnevice u drugačiju stvarnost.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (16.09.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Avion za Dohu poleće u 13:20h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 25 minuta.

2. dan (17.09.): Doha – Mahe: Beau Vallon

Avion za Mahe poleće u 02:40h, broj leta QR 678. Sletanje na Mahe u 08:30h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do smeštaja na ostrvu Mahe – najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i bujnom vegetacijom u srcu svega toga. Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode, koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u Raju. Dolazak i check in u smeštaj. U dogovoreno vreme sledi info-sastanak sa vodičem i bliže upoznavanje planiranih aktivnosti za naredne dane, nakon čega odlazimo do plaže Beau Vallon, gde ćemo se opustiti uz zvuke indijskog okeana i tople sunčeve zrake. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (18.09.): Mahe: Eden vidikovac -Morne – Sauzier vodopad – Port Launay beach (opciono ZIP line)

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni izlet i obilazak ostrva Mahe. Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na grad Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, očaravajućoj prirodi i zvucima vodopada skrivenog u srcu džungle. Za nepropustiti! Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay. Uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama. U kasnim popodnevnim satima povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (19.09.): Mahe: Razgledanje Viktorije – Anse Soleil beach – Petit Anse beach

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet, na kojem ćemo obići glavni grad Sejšela, kao i dve prelepe plaže ostrva Mahe. Nakon doručka krećemo u obilazak najmanje prestonice na svetu, šarmantnog gradića Victoria. Pešačka tura po gradskom jezgru. Imaćete priliku da vidite zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Nastavljamo dalje ka hindu hramu „Arulmigu Navasakti Vinayagar Temple“ posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, zatim najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima „Cathedrale de l’Immaculee- Conception de Victoria“ okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i čuti priče o svakodnevnom životu lokalnog stanovništva. Nakon obilaska Viktorije odlazak do čuvene destilerije lokalnog ruma Takamaka, gde ćemo moći bolje da se upoznamo sa tradicionalnim načinom dobijanja ovog pića kao i ukusima različitih vrsta ovog proizvoda. Nakon degustacije i opuštanja uz Takamaka rum, put nas dalje vodi do plaže Anse Soleil, gde ćemo nastaviti sa uživanjem i upijanjem sunčevih zraka. Preporučujemo da probate kreolske specijalitete u lokalnom restoranu na ovoj plaži, po veoma pristupačnim cenama. U dogovoreno vreme selimo se do plaže Petite Anse, koja se nalazi u sklopu rizorta “Four Seasons Resort Seychelles”. Plaža važi za jednu od najlepših na ostrvu Mahe. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U popodnevnim satima sledi povratak u smeštaj. Po dolasku imamo slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan (20.09.): Mahe: Top Soleil beach – Sunset beach

Dan rezervisan za fakultativni izlet, na kojem možemo iskusiti i doživeti severo-zapad ostrva Mahe i plaže koje nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Krećemo ka plaži Top Soleil, dragulju ovog dela ostrva Mahe, sa koje se vidi kao na dlanu malo ostrvo Lilot. Majka priroda se poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Nakon ove plažne lepotice, u popodnevnim satima, odlazimo na plažu Sunset Beach gde ćemo uz svež kokos ili koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Upravo ovde kreiramo očaravajuće fotografije, poput onih sa najlepših razglednica. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.  Slobodno veče. Noćenje.

6. dan (21.09.): Mahe: Marine park – Moyenne island – Cerf island

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet Marine parkMoyenne Island i Cerf Island. Na 20 minuta od ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, među kojima su Cerf i Moyenne svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz celog sveta. Dan započinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Moyenne. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Nakon obilaska ostrva, odlazimo na snorkeling- gde uplovljavamo u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka Beau Vallonu i smeštaju. Slobodno vreme. Noćenje.

7 . dan (22.09.): Mahe / Praslin – Valle De Mai – plaža Anse Lazio

Slobodni dani na Maheu ili vam predlažemo trodnevni fakulatativni izlet na Praslin i La Digue. Nakon doručka sledi check out iz soba i u dogovoreno vreme ukrcavamo se na brod za ostrvo Praslin na kome se nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Dolazak na Praslin i transfer do smeštaja, ostavljamo stvari i nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak ostrva. Odlazimo prvo do rezervata prirode Valle De Mai koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, doma retke vrste palmeCoco de Merčije seme važi za najveće na svetu, čuvenog crnog sejšelskog papagaja i neobično lepe flore i faune. U pratnji vodiča provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo pesmu endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska polako se spremamo za nastavak avanture i krećemo prema plaži Anse Lazio, koja važi za najlepšu plažu na svetu! Od lokalaca kupujemo voće i pronalazimo svoje mesto na plaži, na mekom belom pesku, okruženi oblim granitnim stenama u prirodnom hladu palmi. Vreme za odmor i relaksaciju. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi. Ako Raj postoji na zemlji upravo se nalazi na ovoj lokaciji. Slobodno vreme do polaska ka smeštaju. Dolazak u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.

8. dan (23.09.): Mahe / Praslin  La Digue – Praslin

U jutarnjim časovima odlazimo do luke, ukrcavamo na brodić i krećem La Digue-a. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, gde je duh tradicije i dalje očuvan a priroda i plaže magične. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Po dolasku na ostrvo, sedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo egzotične predele. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da vidimo i hranimo džinovske kornjače – Aldabra. Nakon ovog jedinstvenog iskustva ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na belom pesku i kupamo u toploj i kristalno čistoj vodi Indijskog okreana. Maske za snorkling su ovde obavezne! Okruženi šarenim ribicama, imaćete utisak da se nalazite u džinovskom egzotičnom akvarijumu. Slobodno vreme za istraživanje lokalnih plaža i uživanje u nestvarnim pejzažima. U dogovoreno vreme povratak brodićem na Praslin i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (24.09.): Mahe / Praslin: Anse Georgette beach – Mahe – Doha

Pakujemo se, check out iz smeštaja, kofere ostavljamo u sobu za prtljag i imamo slobodan dan pred večernji polazak na aerodrom. Predlažemo fakultativno odlazak na plažu Anse Georgette koja se nalazi u sklopu luksuznog rizorta „Constance Lemuria“, gde ćemo imati priliku da uživamo u nestvarnim prizorima i bojama prirode koji ovu plažu čine fascinantnom. Dok sumiramo utiske želimo, ali ne možemo izaći iz savršenog toplog indijskog okeana. Dok nam lokalci, uz nezaobilazan osmeh spremaju šarenu voćnu salatu na improvizovanim štandovima, mi se izležavamo na belom toplom pesku u prirodnom hladu palmi. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma na ostrvu Mahe gde se čekiramo na let za Dohu. Let za Dohu je u 23:55h, broj leta QR 679. 

10.dan (25.09.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 03:40h po lokalnom vremenu.. Pauza izmedju letova je 3h i 55 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:35h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

Za prijave i uplate u celosti

1999€ 1699€ 

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1799

Za prijave i uplate avansa od min. 100€ cena je 1899


 PROMO + ponuda:
Za sve putnike koji se tokom promo perioda odluče i prijave za fakultativni izlet Praslin + La Digue odobravamo dodatni Promo plus – popust od 50€ na ukupnu cenu izleta i tom prilikom  dobijate na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji možete iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 

Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

NAČIN PLAĆANJA:

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.

  Napomene

  • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja 
  • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
  • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
  • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
  • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
  • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.