U PRIPREMI

 

Hašemitska kraljevina Jordan predstavlja pravu mešavinu istoka i zapada, pustinje i mora, vrelih dana i prohladnih noći, tradicionalnog i modernog, civilizacije i religije. Poseta Jordanu će Vas vratiti hiljadama godina unazad kao da ste se nekom vremenskom kapsulom vratili kroz vreme. Upoznajte čudo antičkog sveta, čuvenu Petru koja odoleva vremenu, iznajmite šator i prenoćite u pustinji Wadi Rum pod otvorenim zvezdanim nebom. Tu nije kraj, istražite planinu Nebo, sa koje je kako se veruje Mojsije video Obećanu zemlju, a upravo je na ovoj planini i sahranjen. Okupajte se tačnije plutajte u jednom zanimljivom jezeru koje Vam je poznato kao Mrtvo more, u kom je koncentracija soli najviša na svetu pa je samim tim nemoguće potonuti.

Aman (Amman) ja glavni i najveći grad u Jordanu, politički je i kulturni centar države. Nazivaju ga još i belim gradom. Sa citadele koja se nalazi na jednom od čak sedam brda Amana, pruža se neverovatan pogleda na sam grad i tada se jasno može videti belina zgrada. Menjao se kroz vreme, nekada mali grad, sada je velika metropola. Jedan je od najliberalnijih gradova u arapskom svetu. Pristupačne cene, ukusna hrana, šetnja bez velikih gužvi, grad stvoren za istraživanje.

Akaba (Aqaba) je grad i luka koji se nalazi na severoistočnoj obali Crvenog mora. Grad je najpoznatiji po toplom moru ali i bogatom vodenom svetu.

Upoznajte srdačne domaćine, prepustite se ukusima arapske kuhinje, istražite pustinju i čuvenu Petru.

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti. Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola, zemlju zadivljujućih kulturno-arheoloških lokaliteta, neverovatnih istorijskih dešavanja koja liče na legende, zemlju inspirišućih pejzaža… Susret uživo sa Izraelom je putovanje za one koji žele da znaju, da dožive, za avanturiste koji prepoznaju kulturne vrednosti bez predrasuda, za one koji žele da obiđu svet…

I još nešto: Izrael je danas moderna zemlja izutetne lepote i velelepne baštine koju posećuju milioni turista iz celog sveta.

Zato, ne propustite priliku da sebe i svoju ličnost obogatite novim saznanjima i duhovnim vrednostima.