ISLAND

                             

 

ISLAND

06.10 – 12.10.2022.

7 DANA /5 NOĆI

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

1. dan (06.10.): Budimpešta – Rejkjavik

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim satima. Let za Rejkjavik iz Budimpešte u 15:15h, broj leta W6 2427. Sletanje u Rejkjavik u 18:00h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Rejkjavik, transfer do smeštaja. Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika – najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja – katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Noćenje.

2. dan (07.10.): Rejkjavik – Zlatni Krug

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam preporučujemo fakultativni obilazak ‘’Zlatnog Kruga’’- ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -31 metra visok ‘’zlatni’’ vodopad, gejzir Strokur – najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park – mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (08.10.): Rejkjavik – Južna obala Islanda (Vik – Seljanadsfoss – Skogafoss)

Celodnevni fakultativni izlet do Vika, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Sam put do ovog mesta je priča za sebe, smenjivanje pejzaža, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Grad je okružen dramatičnim liticama i nalazi se na plaži od crnog peska sa koje možemo videti oštre stene kako izviruju iz mora. Pravimo pauzu za šetnju i fotografisanje ovog nestvarnog prirodnog ambijenta.  U povratku za Rejkjavik svratićemo do 62m visokog vodopada Skogafoss kao i Seljalandsfoss koga zbog specičnog pada možemo videti sa obe strane. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (09.10.): Rejkjavik – poluostrvo Snefalsnes

Poluostrvo Sneafelsness predstavlja neverovatnu igru prirode na tako malom prostoru koji obuhvata najzapadniji deo Islanda. Videćemo slapove, fjordove, spektakularne litice iznad okeana, ribarska sela, kao i monumentalni glečer Snaefellsjokull visok 1446m koji se čak našao i u knjizi Žila Verna „Putovanje u središte Zemlje“, a ujedno je i aktivni vulkan. Glečer je deo istoimenog nacionalnog parka, prvog osnovanog na Islandu i jedinog koji svojom površinom zahvata i morske dubine. Povratak u Rejkjavik. Noćenje.

5. dan (10.10.): Rejkjavik – Plava Laguna

Fakultativni izlet do Plave lagune – jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Opuštamo se i kupamo u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravimo nestvarnie fotke. Povratak u Rejkjavik. Noćenje.

Island5

6. dan (11.10.): Rejkjavik 

Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma.  Let za Budimpeštu u 16:25h, broj leta W6 2428. Sletanje u Budimpeštu u 22:50h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda.

7. dan (12.10.): Rejkjavik 

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

SMEŠTAJ: 

REJKJAVIK od 06.10 do 11.10.2022.

Center hotel Plaza 3* ili sl. – nalazi se u centru Rejkjavika u blizini trga Ingolfur . Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka sa sopstvenim kupatilom. U okviru smeštaja dostupan je wi-fi internet. U blizini smeštaja nalazi se supermerket i veliki broj restorana. Hotel nudi buffet doručak koji je uključen u cenu aranžmana.

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja