ARGETINA

                             

 

 

THE BEST OF ARGENTINA

BUENOS AIRES

07.10 – 17.10.2022 – još 4 slobodna mesta

11 DANA / 8 NOĆI

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan (07.10.): Beograd – Amsterdam – Buenos Ajres

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa aerodroma okolnih gradova). Let za Amsterdam u 12:30h, broj leta KL1906 Sletanje u Amsterdam u 15:10h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 6h i 30 minuta. Nastavak leta za Buenos Ajres u 21:40h, broj leta KL701.

2.dan (08.10.): Buenos Ajres

Sletanje u Buenos Ajres u 06:15h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja. Ulazak u sobe.  Buenos Aires svoju razigranu atraktivnost duguje uzvišenoj arhitekturi, svetski poznatim pozorištima, ekskluzivnim  prodavnicama i kafićima u gradu. Tango plesači, lokalci koji čitaju knjige u finim bistroima, pasionirani navijači fudbala koji glasno bodre svoj klub, mirisi Mate čaja doprinose jedinstvenoj suštini ove prestonice i predstavljaju njen šarm i duh. Nakon kraćeg odmora prošetaćemo užim gradskim jezgrom. Noćenje.

3.dan (09.10.): Buenos Ajres

Nakon prve ispijene jutarnje kafe krećemo u fakultativno istraživanje glavnog grada Argentine, u bukvalnom prevodu sa španskog Buenos Ajres znači “dobar vazduh”. Struktura grada je kao mozaik, raznovrsna i raznolika, kao i kultura. Buenos Ajres sastavljen je od malih mesta, dogadjaja i interakcija, sa neznatno različitim bojama, oblicima i karakterima. Stakleni neboderi bacaju svoje senke na viktorijanske kuće iz 19. veka, barovi tanga koji svojim oštrim zvukom, i duvanskim dimom seku antikvarnice. Obilazimo Plaza de Mayo, Casa Rosada, Manzana de las Luces – kolonijalni centar edukacije i kulure. U ovom delu grada nalazi se i crkva svetog Ignasia – najstarija crkva u Buenos Airesu izgradjena u 18. veku kao i najstarija biblioteka – La Libreria de Avila, Congreso Nacional, Plaza Lavalle Teatro Colon i Obelisco. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (10.10.): Buenos Ajres

Ustajemo i nastavljamo fakultativno upoznavanje sa glavnim gradom Argentine. Odlazimo u naselje Recoleta i posećujemo istoimeno groblje koje predstavlja najpopularniju atrakciju Buenos Airesa. Na ovom mestu sahranjen je sam krem argentinskog društva. U ovom “gradu mrtvih” počivaju najpoznatiji umetnici, pisci, ratni heroji, glumci medju kojima i čuvena Evita Peron. Muzej koji nam govori o životu ove ekstravagantne glumice i velikog borca za ljudska prava nalazi se u neposrednoj blizini groblja. U dogovoru sa vodičem u večernjim satima odlazimo u neki od mnogobrojnih restorana i uživamo u argentinskim biftecima i vinima, a zatim i učimo kako se igra čuveni Tango.  Noćenje.

 

5.dan (11.10.): Buenos Ajres –  Kolonijal de Sakramento – Montevideo

Slobodni dani u Buenos Airesu ili predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodno vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. Družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu “Montevideo, Bog te video“ i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Po dolasku, transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (12.10.): Montevideo – Buenos Ajres 

Nakon čekiranja iz soba, krećemo u obilazak starog jezgra grada i jedne od mnogobrojnih pijaca poput Mercado del Puerto ili ćemo uživati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. Slobodno vreme do polaska za Buenos Aires. Povratak u smeštaj. Noćenje.

7.dan (13.10.): Buenos Ajres 

Slobodan dan u Buenos Ajresu ili fakultativna poseta ranču. Krećemo na celodnevni izlet gde ćemo imati priliku da otkrijemo tradicionalni način života na argentinskom selu uz jahanje konja, obilazak ranča i impresivnu predstavu galantih gaučosa. Gledaćemo performans narodnog plesa i slušati narodne pesme uz tradicionalni argentinski roštilj. U dogovoreno vreme povratak za Buenos Ajres. Dolazak u Buenos Ajres. Slobodno vreme. Noćenje

 

 

8.dan (14.10.): Buenos Ajres – Iguasu vodopadi

Slobodni dani ili fakultativni dvodnevni izlet do Iguasu vodopada. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Iguasu. Sletanje i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. U pratnji vodiča prošetaćemo gradom. Noćenje

9.dan (15.10.): Iguasu vodopadi – Buenos Ajres

Budjenje. Celodnevni fakultativni izlet – obilazimo Nacionalni park Foz do Iguacu i uživamo u prirodnim lepotama, biljnom i životinjskom svetu, i naravno nestvarnim vodopadima kojih ima preko 20. Medju njima je “Djavolje grlo” – slap u kome se skoro čitav tok reke Parana sliva u preko 80 metara dubok ponor uz gromovitu tutnjavu.… Spremite se za doživljaj bolji od bilo kog vodenog parka. Transfer do aerodroma i kasni večernji let za Buenos Ajres. Dolazak u Buenos Ajres i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

 

 

 

10.dan (16.10.): Buenos Ajres – Pariz

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Pariz u 14:30h, broj leta AF229.

11.dan (17.10.): Pariz – Beograd

Sletanje u Pariz u 07:40h po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta 2h i 30 minuta. Nastavak leta za Beograd u 10:10h, broj leta AF6290. Dolazak u Beograd u 12:30h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

 

SMEŠTAJ:

BUENOS AIRES od 08.10 do 16.10.2022

Hotel 8 de Octubre 3* ili sl. – smešteni smo u blizini turističkog centra. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja