Srebrna Lisica 3* - Kopaonik

DODATNI SADRŽAJ  

RESTORAN

PARKING

TERASA

TV

SKIJAŠNICA

 

 

Lokacija: Bivši hotel INVESTBANKA, danas kompletno renoviran “Hotel Srebrna Lisica” , smešten je između staza Malo jezero (noćna staza) i Sunčana dolina, na Kopaoniku na 1752 m nadmorske visine, s pogledom na bujnu šumu smrče. Pred sam ulaz u centar, idući od Jošaničke Banje i Raške, odvaja se asfaltni put i vodi do parkinga i samog objekta „Srebrna lisica“.

Na samom ulazu u hotel Srebrna Lisica je prostrani hol sa recepcijom, restoran i skijašnica. Tu je i internet cafe i prodavnica.

Smeštaj: “Hotel Srebrna lisica” poseduje 34 komforna apartmana i 9 dvokrevetnih soba. Svaki apartman poseduje kupatilo, udoban dnevni boravak koji omogućava opuštanje uz strane i domaće TV kanale i telefon.

  • Dvokrevetna soba – francuski ležaj ili 2 sing ležaja
  • Apartmani – spavaća soba sa francuskim ležajem, u dnevnom boravku singl ležaj i trosed na rasklapanje.
  • VIP apartman je površine 75 m2 i sastoji se od velikog predsoblja, ekskluzivnog dnevnog boravka sa delom za poslovne sastanke, kuhinje, dve spavaće sobe visoke kategorije, toaleta i kupatila.

Svi apartmani sadrže kupatilo, dnevni boravak, televizor sa plazma ekranom. Namenjeni su za smeštaj 2-6 osoba. Sastoje se od predsoblja, dnevnog boravka, spavaće sobe i kupatila. Apartmani tipa A imaju 25 m2 a tipa B 35m2.

Po strukturi i opremljenosti, apartmani se bitno ne razlikuju. Hotel poseduje apartmane veličine 25 m2 i 35m2. Za mlađe, a ukoliko žele mogu i stariji, tu je i igraonica sa najnovijim PC i Sony igricama. U holu, kao i restoranu i aperitiv baru, obezbeđena je bežična internet veza. Aperitiv bar je jedini hotelski prostor u kome je dozvoljeno pušenje. Za potrebe održavanja kongresa, seminara, raznih predavanja i sl, aperitiv bar Srebrne lisice se lako i brzo pretvara u odgovarajuću salu.

 

Planina sunca i snegova, poznat i kao Srebrna planina je najveći masiv u Srbiji. Kopaonik se nalazi se u njenom južnom kraju omeđen prirodnim granicama Ibra, Jošanice, Rasine, Gornje Toplice i Laba. Prostire se na čitavih 2756 km², dužinom oko 82,7  km i širinom oko 63 km.  U svom najvišem delu Kopaonik je nalik na kuću ravnoga krova te se taj deo naziva Ravni Kopaonik. Obuhvata Pančicev vrh (2017 m), koji je i najviši vrh ove planine, Suvo Rudište (1976 m) Karaman Vučak (1936 m) i Gobelju (1934 m). Na Ravnom Kopaoniku se nalazi  turistički centar kao i samo skijalište.

Kopaonik ne nosi bez razloga naziv “Krov Srbije”. Pogled sa Suvog Rudišta ili Pančićevog Vrha “neobično je zanimljiv i za onoga koji na podobnim mestima ne traži do prostran horizont, raznolikost gledane površine i neobičnost pojedinih gorskih grupa”, govorio je Josif Pančić, naš poznati botaničar po kome glavni vrh i nosi ime. Posmatrajući od pravca istoka neke od vrhova koje jasno mozemo videti pripadaju planinama Lepenac, Jastrebac, pa nadalje Ljuti Vrh, Kurilovo, Kolarnici, Ples i Bare, a iza njih i Staru planinu. U pravcu Niša dalje se nastavlja Suva planina, na jugu lanac Šare, zatim Komovi, Durmitor i brojni vrhovi planina u Srbiji -  Golija, Jankov kamen i mnogi drugi.

Planinu Kopaonik naročito atraktivnom čini prepoznatljiv pejzaž sa gustim četinarskim šumama (smrča i jela) na višim delovima i mešovitim bukovim i hrastovim šumama, u nižim delovima Kopaonika, pašnjaci, livade, kao i istaknuti planinski vrhovi.

 

Priližno 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik može da pripiše specifičnoj klimi, subalpskog tipa. Zimske temparature nisu mnogo niske, kao posledica njenog južnog položaja, zaravnjenosti u gornjem delu i široke otvorenosti terena, što sve sprečava gomilanje hladnog vazduha i oblaka, a olakšava provetravanje. Pošteđen dugotrajne oblačnosti Ravni Kopaonik je zimi duže izložen suncu, dok se tokom letnjeg perioda neznatne količine padavina izliju u kratkotrajnim pljuskovima iza kojih nastaje lepo vreme.

Prvi snegovi počinju da padaju krajem novembra i zadržavaju se do maja meseca, prosecno čak 159 dana godišnje. tako da zimska sezona počinje početkom decembra i traje sve do aprila. Srednja godišnja temperatura  Ravnog Kopaonika je 3,7º c

Ovakva klima Kopaonika ima veliki značaj za zdravlje što potvrdjuju i medicinski stručnjaci. Sam boravak, uz šetnju i bavljenje sportskim aktivnostima, pogodovaće svima. Planinska klima ima lekovitiji efekat na ljudski organizam od klime u primorju. Boravak na Kopaoniku preporučuje se astmatičarima i pušačima, jer u potpunosti eliminiše napade astme i pušačkog bronhitisa. Deca koja često posećuju Kopaonik stiču sposobnosti za bolje podnošenje fizičkih napora, a upravo zbog toga su i profesionalni sportisti česti gosti najpoznatijeg zimskog turističkog centra u Srbiji.Organizator putovanja Maestro travel OTP 4/2015, ovlasceni subagent Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013.

 

 

USKORO

Ski & Sun Travel doo Niš A10, broj 510/2020 izdata od Agencije za privredne registre 21.12.2020. godine

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja