HOTEL MAVRIDIS 3* - Nea Flogita

 

 

DODATNI SADRŽAJ

PARKING

WI-Fi

TV

KLIMA

 

Hotelski smeštaj HOTEL MAVRIDIS 3* se nalazi na samoj plaži nadomak bistrog mora Nea Flogite. Gosti ovog moderno opremljenog hotela mogu uživati u piću ili ručku u hotelskom restoranu i baru na plaži, i sve to uz jedinstveni pogled na more. Komforne i prostrane dvokrevetne i trokrevetne sobe opremljene su klimom, mini barom, TV-om i bežičnim internetom. Sve sobe poseduju terasu, od kojih su neke sa direktnim pogledom na more. Sobe se nalaze na I i na II spratu.

Geografske odlike, putevi i klima

Nea Flogita (ili samo Flogita) je malo mesto na istočnoj obali poluostrva Halkidiki, nadomak ulaza na Kasandru. Mesto se nalazi na brežuljku, bogato je zelenilom, a more je svetlo-tirkizne boje, potpuno transparentno, što je karakteristično za celu istočnu stranu zaliva Termaikos, lokaciju nekoliko najlepših plaža u severnoj Grčkoj. Nea Flogita se nalazi svega 50 kilometara od Soluna, što je idealna lokacija za letovanje, budući da je mesto dovoljno udaljeno od grada da bude predaleko za stanovnike Soluna da dolaze u Flogitu na kupanje, a dovoljno je blizu da je moguće otići u grad u kupovinu, razgledanje ili provod, posebno jer je Flogita povezana sa Solunom putem prve kategorije, koji se nedaleko od ovog mesta završava i prelazi u poslovično zakrčene i vijugave puteve na prstenovima Halkidikija, što znači da je Flogita praktično najdalje mesto na istočnoj strani poluostrva iz koga imate potpunu slobodu kretanja. Put se nalazi oko kilometar daleko od obale, tako da ne narušava predivnu plažu Nea Flogite. Turisti koji dolaze prvi put primetiće da je mesto primetno bogatije vegetacijom od drugih letovališta u ovom delu Grčke, što stvara prijatan ambijent a utiče i na kvalitet vazduha i ružu vetrove, čineći Nea Flogitu zaista posebnom destinacijom za letovanje, pogotovu za porodice sa decom i za goste koji vole da šetaju. Pre razvoja turizma Flogita nije bila ribarsko selo, zbog čega kuće nisu preblizu vode, već je smeštaj planski razvijan i širok pojas obale predviđen je za javnu upotrebu, zbog čega Flogita danas ima najlepše plaže na delu obale između Soluna i prstenova Halkidikija. Plaža koja prolazi kroz Flogitu i susedno mesto Nea Plaja dugačka je 3.5 kilometra, peskovita, sa malo šljunka na samoj ivici vode. Prosečna temperatura mora u drugoj polovini jula i prvoj polovini avgusta je čak 27 stepeni, 26 stepeni u prvoj polovini jula i drugoj polovini avgusta i 24 stepena u junu i septembru.

Letovanje u Nea Flogiti

Nea Flogita, kao i okolna mesta na istočnoj obali Halkidikija, prepoznatljiva je po veoma velikoj javnoj plaži, na kojoj nema gužve, upravo zbog njene prostranosti. Plaža poseduje plavu zastavu, potvrdu vrhunskog kvaliteta vode i priobalja, kao i uslova za kupanje. Plava zastava garantuje da je voda veoma čista i prozirna, dok je dno peščano, pri čemu je pad spor ali ne i previše spor, tako da deca mogu bezbedno biti u plićaku dok odrasli mogu da plivaju svega desetak metara dalje. Javna plaža nije isprekidana sekcijama koje pripadaju kućama ili hotelima već su sve ležaljke vlasništvo kafića i besplatne su za goste. Izuzetno veliki prostor ostavljen je za goste koji donose svoje peškire i suncobrane duž cele obale, tako da nikada nećete imati problem da pronađete mirno mesto samo za vas. Prostora uz obalu ima toliko da čak postoji i nekoliko parkinga pored plaže.

Tokom vikenda u mesto dolaze vlasnici vikendica sa svojim porodicama, dok je tokom radne nedelje veoma mirno. Sve što vam je potrebno, uključujući smeštaj nalazi se direktno uz plažu, na velikoj promenadi koja vodi sve do susednog mesta, Nea Plaje (Nea Plagia), uključujući ne samo restorane i kafiće, već i mesaru i pijacu. Ako želite da idete u značajniju nabavku, preporučujemo Lidl u susednom mestu Nea Moudania. Iako je Flogita relativno malo mesto, većina objekata su apartmani  za izdavanje, tako da Flogita ima manje od 2000 stalnih žitelja, a tu je i više nego dovoljno radnji, pekara i prodavnica brze hrane, dok je promenada uz more načičkana restoranima i kafićima koji rade do kasno u noć. Nekoliko zelenih oaza nalazi se između plaže i naselja, i u njima je veoma prijatno provesti vreme kada je sunce najjače, kao i trenutke posle zalaska sunca. Kao i u drugim grčkim mestima, promenada je najživlja u večernjim satima, a dozvoljena je i vožnja bicikla duž nje.

Plaže u blizini

Jedna od najlepših paža Halkidikija, Nea Potidaia udaljena je samo 12 kilometara od Flogite. To je prva plaža na prstu Kasandra, sa pogledom na susedni prsten Sitoniju. Poseduje plavu zastavu, a voda je veoma mirna i čista, sa sasvim blagim padom. Ako zbog vetra ima talasa u Flogiti možete za 10 minuta otići do ove plaže gde sigurno neće biti talasa jer je još zaštićenija. Na ovoj plaži možete provesti čitav dan, jer je pored nje i malo mesto, tako da vas očekuje dobar izbor restorana. Još jedna plaža udaljena manje od 15 kilometara je Psakoudia, koja se nalazi između Kasandre i Sitonije. Ova plaža je veoma dugačka i široka, veoma popularna među turistima i Grcima sa Halkidikija. Odlična je ako volite dinamičnu atmosferu, lepe kafiće i sportove na vodi. Treća plaža u blizini Flogite koju možemo da preporučimo je Nea Fokaia, plaža okružena gustim zelenilom, nedaleko od istoimenog sela, a fantastičnom pogledu doprinosi i kula iz vizantijskog doba na kraju plaže. Plaža je veoma ravna, sa finim peskom, idealna za fudbal i odbojku.

Nea Flogita apartmani

U Nea Flogiti postoji visoka disciplina u gradnji, tako da su gotovo svi objekti uniformno beli, na adekvatnoj međusobnoj razdaljini i sa lepim terasama, što znači da za isti novac dobijate po pravilu osetno više nego u nekim drugim letovalištima severne Grčke. Jedan od razloga je upravo blizina Soluna, gde žive vlasnici većine objekata, a koji su mnoge objekte prvobitno gradili kao svoje vikendice ili kao male hotele. Jedna odlična osobina apartmana u Nea Flogiti je to što gotovo svaka vila poseduje restoran, poslastičarnicu ili neki drugi lokal, tako da gosti mogu da uživaju u hrani i piću bez pripreme za izlazak iz objekta, što je posebno korisno ako imaju malu decu koja češće spavaju. Velika većina apartmana je renovirana u poslednjih nekoliko godina, a od kada je mesto dobilo plavu zastavicu 2016. godine počeo je i intenzivniji rad na opremanju smeštajnih kapaciteta.

Ako želite da vaš apartman ima pogled na more, volite da posmatrate promenadu i slušate muziku iz okolnih kafića (nije do kasno u noć), preporučujemo apartmane Dina, koji su u redu kuća odmah do obale. Apartmani Zorbas su u istoj ulici uz obalu, nekoliko kuća dalje, a ovi apartmani imaju i poslastičarnicu u prizemlju. Još jedan smeštaj uz more su apartmani Bouzalis, koji poseduju krofna bar u prizemlju, pri čemu neki apartmani gledaju na more. Ako želite nešto mirnije okruženje dobra solucija su apartmani Pirgioti, koji se nalaze u jednoj od nekoliko ulica koje vode iz centra mesta ka promenadi. Ovde je prostor između kuća nešto veći nego u blizini obale, tako da svaki gost ima svoj kutak na terasi gde ga niko ne ometa. Gostima koji žele da njihov automobil bude u senci, garažiran u suterenu samog objekta i koji vole dugačke i teške tende na terasama, poput onih kakve se obično koriste u Solunu i Atini, dakle svim gostima koji cene dobru hladovinu, preporučujemo apartmane Mavridis. Za one koji vole da su u centru, a da imaju svoj mir, preporučujemo apartmane Angelos.

Istorija i lokalne atrakcije

Istočnu obalu Halkidikija stari Grci naselili su u osmom veku pre nove ere, a veći značaj ova regija dobija u vreme makedonske prevlasti u Grčkoj od četvrtog do drugog veka pre nove ere. Nekoliko naselja pominje se u rimskim spisima, dok zlatno doba Halkidikija počinje u vizantijsko vreme, sa rastućim značajem grada Soluna i Svete gore. Stanovništvo je veoma stradalo tokom rata za nezavisnost Grčke od Turskog carstva, što je verovatno bio i jedan od razloga zbog kojeg su žitelji bili spremni da prihvate izbeglice iz Turske posle grčko-turskog rata 1922. godine. Sva mesta na Halkidikiju koja nose prefiks “Nea” (novo) su mesta koja su osnovale izbeglice, nazivajući ih po imenima mesta iz kojih su došli i dodajući prefiks “nea”, a posebno na istočnoj obali (Nea Irakleja, Nea Kalikratija, Nea Plaja, Nea Flogita). Osim kao lokacija za letovanje, ova regija poznata je po proizvodnji hrane - ribe, maslina, paradajza, lubenica, dinja i grožđa, tako da možete biti sigurni u vrhunski kvalitet obroka u lokalnim restoranima, kao i u svežinu namirnica u marketima. Ako želite bolje da upoznate ovaj deo poluostrva Halkidiki, predlažemo posetu planini Katsika, koja je visoka oko 700 metara i pokrivena je pešačkim rutama, a nalazi se svega 16 kilometara od Flogite. Na ovoj planini nalazi se i čuvena pećina Petralona, bogata neverovatnim kamenim formacijama, u kojoj je pronađena najstarija sačuvana lobanja u Evropi koja pripada jednom humanoidu, stara preko 700.000 godina (sačuvana tako što su je u tankom sloju prekrili stalagmiti tokom hiljada godina). Veoma je blizu i Antigonijski akropolj, važan arheološki lokalitet iz vremena stare Grčke, kao i arheološko nalazište Olyntus iz bronzanog doba. U Solunu možete provesti nekoliko dana istražujući taj predivan grad, a posebno preporučujemo akva park i šetnju centralnim gradskim ulicama.


 

Hotel MAVRIDIS 3* - Nea Flogita, Halkidiki LETOVANJE 2017
NOĆENJE SA DORUČKOM (BB) - CENA PO SOBI: devizni deo iz tabele

TERMIN
BORAVKA

22.05.

01.06.

01.06.

11.06.

11.06.

21.06.

21.06.

01.07.

01.07.

11.07.

11.07.

21.07.

21.07.

31.07.

31.07.

10.08.

10.08.

20.08.

20.08.

30.08.

30.08.

09.09.

09.09.

19.09.

Broj noćenja

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

SOBA 1/1

450 500 640 700 750 760 770 800 800 755 750 685

SOBA 1/2 STANDARD

500 550 690 750 850 860 870 950 950 860 850 745

SOBA 1/2
POGLED NA MORE

650 700 840 900 1000 1010 1020 1100 1100 1010 1000 895

SOBA 1/3 STANDARD

650 700 840 900 1050 1060 1070 1150 1150 1060 1050 905

FAMILY SOBA
(2adl + 2 chd)

800 890 1040 1100 1300 1310 1320 1400 1400 1310 1300 1110

NAPOMENE:

  • Doplata za polupansion (HB) za odrasle iznosi 8,50€ dnevno po osobi.
  • Doplata za polupansion (HB) za decu (3-12 god.) iznosi 5€ dnevno po detetu.
  • Dete uzrasta do 3 godine – GRATIS u 1/2 sobi u pratnji oba roditelja.
  • Deca uzrasta od 3 do 12 godina može biti smešteno u 1/2 sobi (u pratnji oba roditelja) na pomoćnom ležaju čije se korišćenje naplaćuje 9 € dnevno.
  • Ukoliko porodica traži smeštaj u 1/3 sobi, dete plaća cenu odrasle osobe.
  • Deca uzrasta 12 godina i starija plaćaju cenu za odrasle osobe.
  • Za porodice sa dvoje dece (do 12. god.) – prvo dete ima GRATIS smeštaj, drugo dete plaća cenu za odraslu osobu.

 

 FIRST MINUTE POPUST 10% do 31.03.2017. uplatom 40% cene smeštaja.

NAPOMENA: Prikazana ponuda je individualna rezervacija na upit u hotelu (alotmanska rezervacija) i realizuje se individualnim prevozom putnika. Putnici sami biraju datum polaska i dužinu boravka. Prilikom smeštaja putnika kod rezervacija na upit agencija ne snosi odgovornost za izbor sobe/apartmana, jer raspodelu soba vrši isključivo recepcija hotela. Turistička agencija ne garantuje spratnost, pogled, broj sobe/apartmana osim ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate. Svi vaši dodatni zahtevi i želje biće prosleđeni hotelu, ali agencija ne može da garantuje i potvrdu. Garantuje se samo usluga koja je naplaćena. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu... Sve reklamacije - nesporazumi u vezi sa smeštajem rešavaju se na licu mesta sa hotelijerom.

Cene u tabelama su izražene u € po osobi na bazi 10 noćenja sa doručkom. Devizni deo aranžmana naplaćuje se u dinarima po prodajnom kursu za devize Alpha Banke Beograd, na dan plaćanja. Cena je garantovana samo za uplate kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

- Za svaku smeštajnu jedinicu naznačen je maksimalni broj osoba (odraslih - adl i dece - chd).

- Navedeni popusti za treću, četvrtu...osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe, osim ako u cenovniku nije drugačije navedeno. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Za ostvarivanje popusta kod dece merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku putovanja.

- First Minute popusti za ranu rezervaciju ne odnose se na dodatne usluge i doplate. U svakoj tabeli sa cenama navedeni su uslovi plaćanja i ostvarivanja First Minute popusta za svaki hotel pojedinačno. First minute popusti za rane rezervaciju su važeći samo uz strogo poštovanje dinamike plaćanja određene od strane hotela. Nepoštovanje ove dinamike automatski znači pravo na gubitak popusta.

- Rezervacija hotela se vrši uplatom akontacije od 40% vrednosti aranžmana. Konačna potvrda se dobija najkasnije 48 sati po uplati. Ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije do 20 dana pred početak aranžmana. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela celokupan iznos akontacije se vraća strankama.

Organizator putovanja "EVRO-TURS" licenca tour operatora, OTP 14/2010 od 29.01.2010. godine. Obnovljena 04.02.2016 godine.

 

AGENCIJA AEROTURS

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja