Dubai - Nova godina 2021

Dubai je moderan grad, centar međunarodnog poslovanja sa impresivnim arhitektonskim rešenjima, visokim zgradama, igrajućim fontanama, prelepim plažama, veštačkim ostrvom u obliku palme, najvišom zgradom na svetu - Burj Khalifa, jedinim hotelom na svetu kategorije 7 zvezdica, 70 šoping centara-molova, pokrivenim ski centrom sa 5 skijaških staza. Od malog naselja ribara i lovaca na biserne školjke iz 19.veka, Dubai postaje svetska metropola i grad budućnosti. Kao glavni grad istoimenog emirata, na jugu Persijskog zaliva, Dubai zajedno sa šest ostalih čini Ujedinjene Arapske Emirate.

 

DUBAI - NOVA GODINA

5 dana / avionomPROGRAM PUTOVANJA

1. dan (UTORAK 29. decembar)   BEOGRAD - DUBAI   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u DUBAI, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (SREDA 30. decembar)   DUBAI   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (gradski prevoz/metro). Obilazak Dubaija mora početi sa mesta odakle je on i počeo... Stari grad je 50-tih godina prošlog veka bio samo malo pustinjsko, ribarsko naselje, zaostalo u svakom pogledu. Kada su tvorci modernog Dubaija počeli da ruše Bastakiju (nekadašnje ime starog grada), neki pametni ljudi su odlučili da sačuvaju jedan deo koji reprezentuje pravo arapsko trgovačko naselje. Tako su ostale sačuvane stare kuće u koje su se uselile čajdžinice, suvenirnice, prodavnice, zanatlije... Prepodnevni obilazak ćemo započeti od jedne čajdžinice gde ćemo popiti pravi arapski čaj, ili odličnu kafu. Potom ćemo se upustiti u avanturu otkrivanja starog grada. Divne stare kuće sa neobičnim „kulama vetrova“Divan džamija, sjajna atmosfera u tekstilnom Suku... Poseta Muzeju Al Fahidi – odlično mesto na kojem ćemo se upoznati sa istorijom Dubaija i njegovim razvojem. Odlazak do male luke sa drvenim ručno rađenim brodićima koji su izuzetno interesantni, potom odlazak do Deire gde se nalazi zlatni suk i suk začina... Slobodno vreme za ručak u nekom od tradicionalnih restorana uz tople preporuke Vašeg vodiča. Potom odlazak do novog dela Dubaija i razgledanje njegovih čudesa: Burj-Al-Arab – fantastičan hotel, jedan od najekskluzivnijih hotela na svetu, Burdž Kalifa – najviša zgrada na svetu (fakultativni odlazak na panoramsku terasu), Palmino ostrvo sa ekskluzivnim hotelima, „Dubai Mall“ – jedan od najvećih i najekskluzivnijih šoping centara na svetu,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Preporučujemo odlazak u „Global Village“ - Ideja tvoraca Dubaija je bila da spoje sve ljude na jednom mestu, da sve lepote sveta donesu u ovaj grad. Zašto ići u Irak, Iran, Kinu, afričke zemlje, kada se sve ono što one nude nalazi na jednom mestu...Tako su stvorili „Global Village“. Noćenje.

3. dan (ČETVRTAK 31. decembar)     DUBAI – ABU DABI   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa posetom ABU DABIJU. Vožnja međugradskim autobusom u trajanju od oko 1,5 sat. Po dolasku u Abu Dabi, upoznavanje sa prestonicom cele države. U Abu Dabiju se nalaze institucije saveznih organa vlasti, sedište Vlade Ujedinjenih Arapskih Emiratadom dinastije Emiri i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji pripada ovoj porodici. Grad je planiran pod upravom šeika Zajeda, a po nacrtima japanskog arhitekte dr. Takahašija 1967. godine. Neboderi Abu Dabija, kao što je Kula Investicionih vlastištab Narodne bankehotel Hilton i sedište firme „Itisalat“ se nalaze u finansijskim okruzima Abu Dabija. Ostale značajne moderne zgrade uključuju Palata Emirata, čiji je dizajn inspirisan arapskim nasleđem. Jedna od najvažnijih arhitektonskih znamenitosti je džamija Šeik Zajed. Ovo je svakako jedno od najvažnijih arhitektonskih blaga savremenog društva Ujedinjenih Arapskih Emirata, i jedno od najraskošnijih na svetu. Posetiti Abu Dabi, a ne prošetati se Kornišom, promenadom uz obalu, bila bi prava šteta. Slobodno vreme i povratak u Dubai međugradskim autobusom do 18h. Povratak u hotel i priprema za zaista „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima uz sjajan program i vatromet u ponoć (PITANJE JE ŠTA ĆE BITI ZA DOČEK ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE). Noćenje.

4. dan (PETAK 1. januar) DUBAI - PUSTINJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta čudesnim vrtovima – „Miracle Garden“. U sred pustinje, na mestu gde je nekada bio suv pustinjski pesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa... Bašta zauzima 72.000 m², i sa zasađenih 109 miliona biljaka čini najveću prirodnu cvetnu baštu na svetu. Fantastične floralne skulpture koje se sezonski menjaju, neodoljive rondele, sjajno osmišljen fascinantni prostor... Slobodno vreme. Predveče, polazak na fakultativni izlet u pustinju „Premium Desert Safari“. Vožnja džipovima po dinama, poseta tradicionalnom arapskom naselju, fotografisanje u arapskom kostimu, iznenađenja, jahanje kamile, i na kraju večera – roštilj. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (SUBOTA 2. januar) DUBAI - BEOGRAD  Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom gradskim prevozom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

HOTEL

VRSTA

SOBE

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

Avionske karte + prtljag + aerodromske takse + 4 noćenja sa doručkom

CLARIDGE HOTEL 3***

DELUXE

redovna cena 950€      specijalna cena    890 €

CITYMAX BUR DUBAI 3***

STANDARD

redovna cena 960€      specijalna cena   899 €

GRAND CENTRAL HOTEL 4****

DELUXE

redovna cena 990€      specijalna cena   930 €

THE LEELA HOTEL DEIRA 4****

SUPERIOR

redovna cena 1.000€      specijalna cena   940 €

GRAND EXCELSIOR HOTEL AL BARSHA 4****

SUPERIOR

redovna cena 1.010€      specijalna cena   950 €

MOVENPICK HOTEL & APARTMENTS BUR DUBAI 5*****

SUPERIOR

redovna cena 1.040€    specijalna cena    990 €

CROWNE PLAZA DUBAI DEIRA 5*****

DELUXE

redovna cena 1.150€      specijalna cena    1.090 €

MOVENPICK HOTEL JUMEIRAH LAKES TOWERS 5*****

PREMIUM

redovna cena 1.390€      specijalna cena  1.290 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio-kartu na relaciji Beograd – Dubai – Beograd (direktan let avionske kompanije „Fly Dubai“). Sve aerodromske takse, takse za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 7kg + redovan prtljag težine do 20kg
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u odabranom hotelu u Dubaiju
 • Smeštaj u navedene kategorije soba. Većinom se radi o sobama sa jednim francuskim ležajem, a na upit se može obezbediti i soba sa dva odvojena ležaja. Sobe sa pomoćnim ležajem se mogu obezbediti isključivo na upit (radi se o sobama sa jednim francuskim ležajem + pomoćnim, manjim ležajem, ili sobama sa tri klasična kreveta, u zavisnosti od hotela i raspoloživosti istih)
 • Obilazak Dubaija prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz i bez ulaznice za Muzej Al Fahidi i Burdž-Kalifu (plaćanje na licu mesta)
 • Transfer aerodrom Dubai-hotel-aerodrom Dubai
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa obaveznim COVID19 pokrićem i osiguranom sumom od 30.000 € (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1.000 dinara po osobi)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – ISKLJUČIVO NA UPIT!
 • Karte za gradski prevoz tokom razgledanja Dubaija, i tokom realizacije fakultativnih programa (kupuju se na licu mesta)
 • OBAVEZNU DOPLATU NA LICU MESTA ZA BORAVIŠNU-TURISTIČKU TAKSU: Hoteli Claridge i Citymax – 20 AED (oko 5 € po osobi), Hotel Grand Central – 30 AED (oko 7,5 € po osobi), Hoteli Leela i Grand Excelsior – 60 AED (oko 15 € po osobi), Hoteli Movenpick Bur Dubai i Crowne Plaza – 40 AED (oko 10 € po osobi) i Hotel Movenpick Lakes – 80 AED (oko 20 € po osobi)
 • Fakultativne izlete predviđene programom – PRIJAVA I PLAĆANJE IZLETA MORA BITI OBAVLJENA U AGENCIJI MINIMUM 7 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

-           ABU DABI – 40 € po osobi (karte za međugradski autobus + usluge vodiča)

-           PREMIUM DESERT SAFARI – 70 €

-           MIRACLE GARDEN – 25 €

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA NA EKONOMSKOJ KLASI LETA. U SLUČAJU POPUNJENOSTI EKONOMSKE KLASE, AGENCIJA ĆE PONUDITI SLEDEĆU RASPOLOŽIVU KLASU SA VIŠOM CENOM! 

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

CLARIDGE HOTEL 3*** https://claridge.hotels-in-dubai.org/en/

Hotel se nalazi iza poznatog Deira Sat tornja, nedaleko od metro stanice Union. Dizajniran je u arapskom stilu, a podignut je davne 1975. godine. Skroman hotel sa skromnim nivooum usluge. Poseduje mali lobi, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, WiFi... Sobe su srednje komforne i poseduju kupatilo sa tuš-wc. Sve sobe sadrže i centralni klima uređaj, telefon, mini-bar, balkon. Hotel se preporučuje gostima koji apsolutno nisu zahtevni u pogledu komfora i luksuza! Hotel je nepušački!

CITYMAX BUR DUBAI 3*** https://www.citymaxhotels.com/uae/dubai/citymax-hotels-bur-dubai/

Nalazi se u istorijskom delu grada u Bur Dubaiju. Od aerodroma je udaljen oko 20 minuta vožnje. Udaljen 5 kilometara od gradske plaže Džumera Bič Park, i na pešačkoj distanci od poznatog šoping centra Burdžuman. Skroman hotel, svakako, sa skromnim nivoom usluga. Poseduje nekoliko restorana za ručavanje, aperitiv bar, pušački deo (na upit), bazen na otvorenom (na krovu hotela)... Sobe su lepo uređene, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, klima uređaj, električno lonče, TV Cab., WiFi... Svakako, hoteli sa 3* se preporučuju pre svega putnicima kojima smeštaj apsolutno nije važan.

GRAND CENTRAL HOTEL 4**** http://www.grandcentralhoteldubai.com/

Dosta velik hotelski kompleks sa 170 smeštajne jedinice. Nalazi se na odličnoj lokaciji, nedaleko od metro stanice, i u samom srcu Dubaija. Gostima su takođe na raspolaganju glavni restoran, kafetreija otvorena 24h, bar, besplatan WiFi internet u lobiju, 24h posluga u sobi, noćni klubovi i besplatni transferi do plaže i pojedinih šoping centara. Smeštaj je u deluxe kategorijama soba, veličine 35m². Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV, klima uređaj, sef, mini-bar, WiFi (uz doplatu)...

THE LEELA HOTEL DEIRA 4**** http://theleelahotel.ae/

Idealno lociran u srcu Dubaija, u Deira distriktu grada, nedaleko od metro stanice, i na pešačkoj distanci od nekih od najpoznatijih gradskig šoping centara. Hotel raspolaže sa 120 smeštajnih jedinica, lobijem sa dnevnim boravkom, aperitiv barom, restoranom za posluženje obroka, info pultom, terasom na krovu, otvorenim bazenom, saunom, besplatnim WiFi u celom objektu, menjačnicom... Sobe su superior kategorije i sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, besplatni WiFi, TV, telefon, mini-bar, sef, klima uređaj...

GRAND EXCELSIOR HOTEL AL BARSHA 4**** http://www.grandexcelsior.ae/

Nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od tržnog centra „Mall of the Emirates“, gde gosti mogu da uživaju u najboljem šopingu, a lokacija hotela olakšava posetu plaži Jumeirah, Palm Islandu, JBR-u i Dubai Marini, dok su centar Dubaia i Burdž Kalifa udaljeni vožnjom jednom metro linijom čija je stanica u tržnom centru. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, bazen i terasu na krovu, parno kupatilo, saunu, đakuzi, besplatan WiFi, usluga „rent-acar“, salon lepote, lekar, menjačnica,... Smeštaj naših gostiju je u superior sobama veličine 35 m². Ove sobe poseduju kupatilo sa tušem, sef, aparat za čaj i kafu, TV Sat., mini bar, fen, telefon, klima, pegla, WiFi.

MOVENPICK HOTEL & APARTMENTS BUR DUBAI 5***** https://www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/hotel-dubai-bur/overview/

Hotel je deo poznatog svetskog hotelskog lanca Muvenpik. Nalazi se u delu grada Bur, na liniji metroa, a hotel obezbeđuje besplatni svakodnevni transfer do gradske plaže „Jumeirah Beach Park“, kao i do šoping centra. Hotel raspolaže sa čak 255 smeštajne jedinice, podeljene u kategorije, standard, deluxe, superior,... Od sadržaja u hotelu, izdvajaju se: restoran “Chutney’s” sa indijskom kuhinjom i “Fountain” sa internacionalnim specijalitetima, kao i pub “Pulse”, lobi lounge i „Starbucks Café“. Na lepoj krovnoj terasi se nalaze bazen, dečiji bazen i pool bar. Fitnes centar, sauna, frizer i mala radnja upotpunjuju ponudu hotela. Naši gosti se smeštaju u superior sobe sa kupatilom (tuš-wc), fenom za kosu, klima uređajem, TV Sat., WiFi konekcijom (uz doplatu), električno lonče za kafu/čaj,...

CROWNE PLAZA DUBAI DEIRA 5***** https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/dubai/dxbcp/hoteldetail

Hotel je idealno pozicioniran u srcu grada, u distriktu Deira, nedaleko od poslovne zone Dubaija, kao i poznate šoping zone. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, internacionalni restoran sa odličnom kuhinjom i neverovatnim izborom jela, recepciju otvorenu 24 sata, info pult, transfer servis, đakuzi, spa centar, fitnes centar sa teretanom, unutrašnji bazen sa barom, WiFi konekciju... Smeštaj naših gostiju je u deluxe kategoriji sobe koja sadrži kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, mini-bar, klima uređaj, TV Sat, telefon...

MOVENPICK HOTEL JUMEIRAH LAKES TOWERS 5***** https://www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/dubai-jumeirah-lakes-towers/overview/

Poznat gradski hotel koji se nalazi u oblasti „Jumeirah Lake Towers“, na oko 600 metara od metro stanice, oko 5 km od Jumeirah plaže i šetališta kraj mora... Gostima ovog sjajnog hotela na raspolaganju su: recepcija otvorena 24 sata, restoran za posluživanje obroka, Urban bar, Crema café, otvoreni bazen, spa centar, teretana, frizerski salon, „Soul Fitness Club“, sauna, masaža (uz doplatu)... Hotel raspolaže sa 168 smeštajnih jedinica, a naši gosti će biti smešteni u sobe premium kategorije veličine 55 m²! Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređaj, TV Sat, mini-bar, besplatan WiFi.

POSEBNE NAPOMENE:

 • Obavezno pribavite negativan rezultat PCR testa COVID-19 izdat u zemlji iz koje putujete. Prilikom čekiranja za let potrebno je da pokažete kopiju negativnog rezultata PCR testa na COVID-19 na engleskom ili arapskom jeziku kako biste realizovali putovanje. Elektronske kopije na mobilnim telefonima neće biti prihvaćene. Ovaj se test mora izdati najkasnije 96 sati pre polaska. Deca mlađa od 12 godina i putnici s umerenim do teškim invaliditetom izuzeti su od ispitivanja.
 • Na putovanje uz negativan PCR test morate imati i odgovarajuće međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem i osiguranom sumom od 30.000 €
 • Pre putovanja u Dubai popunjavate obrazac zdravstvene izjave u kom se navodi da ste sposobni za putovanje i da imate zdravstveno osiguranje koje je validno u UAE. Ovaj obrazac predajte prilikom prijave za bilo koji let u Dubai. Dobijate ga na aerodromu.
 • Popunjavate obrazac o obavezi u kom potvrđujete da ćete preuzeti COVID-19 DXB aplikaciju, da ćete poštovati karantin i slediti mere za sprečavanje širenja COVID-19. Ovaj obrazac treba predati zdravstvenoj upravi u Dubaiju po dolasku u Dubai. Takođe ga dobijate na aerodromu.
 • Kada sletite u Dubai, preuzmite aplikaciju COVID19 - DXB (iz Apple App Store-a ili iz Google Play Store-a) da biste se registrovali kod zdravstvene uprave u Dubaiju pre odlaska sa aerodroma.
 • Morate se pridržavati svih mera opreza COVID-19 koje se primenjuju u Dubaiju, uključujući nošenje maske, održavanje socijalne distance i redovnog pranja ruku.
 • PCR testiranje na lični zahtev građani mogu da zakažu na portalu eUprava na ovom linku https://euprava.gov.rs/usluge/6096. Elektronsko zakazivanje termina u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi državljani Republike Srbije, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev izaberete opciju "Pokreni uslugu", klikom na https://euprava.gov.rs/usluge/6096. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster "Zakaži". Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati. Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave. Testiranje PCR testom za državljane Republike Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara. Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.
 • Pomoćni ležaj za odraslu osobu je pomoćni - manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).
 • Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.
 • Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže, ulaznica za akva park i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15.00h/ datuma početka smeštaja do 11h30 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10.00h iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
 • Voda iz slavina nije za piće, preporuka je konzumacija flaširane vode (doplata).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
 • Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
 • U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • U hotelima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima se prilikom dolaska i prijave u hotel ostavlja garancija u vidu depozita/kaucije. Garancija se može dati u gotovini ili kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela, dužine boravka i vrste uplaćenih usluga. Na kraju boravka, prilikom odjave iz hotela, depozit se vraća. Isti će biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita plaćen u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.
 • Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, promena ličnih podataka putnika, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa
 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Fantast Tourist d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report).
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.
 • Carinski propisi za UAE- detaljnije informacije na sajtu http://www.uae-embassy.ae/. Alkohol se može konzumirati samo u hotelima, restoranima i barovima koji imaju dozvolu za točenje. Poželjno je da ženske osobe van plaže ili letovališta ne izlaze u šorcevima i majicama bez rukava.
 • Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja.

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja