MALTA

NOVA GODINA 

5 dana – AVIONOM IZ NIŠA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

30.12. - 1.dan  NIŠ / MALTA

Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja aviona. Let FR 5583 u 19:25h.

Čekiranje za let. Po sletanju na Maltu u 21:25h. transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje..

31.12. - 2.dan.  MALTA / VALETTA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak autobusom na panoramski  poludnevni izlet u VALLETTU, glavni grad Malte s monumentalnim zidinama, koja je izgradjena sredinom 16. veka. Valletta je ujedno i jedini glavni grad u Europi koji je u celosti zaštićeni spomenik kulture. Šetnja ulicama grada, VRTOVI BARRACCA, odakle se pruža predivan pogled na izuzetno lepu prirodnu luku – GRAND HARBOUR. Poseta KATEDRALI SV. IVANA, razgled CARAVAGGIOVIH FRESAKA. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Uveče organizovan odlazak na doček Nove Godine na trgu. Noćenje.

01.01. - 3.dan. MALTA/ MDINA – RABAT – MOSTA – ST ATONY

Doručak. Odlazak autobusom na poludnevni izlet u centralni, unutrašnji deo ostrva. Prvo odredište MDINA, drevna prestonica Malte, s čijih tvrđava se pruža veličanstven pogled na celo ostrvo. Šetnja uskim uličicama tihog grada gdje je vreme stalo, upoznavanje s tradicionalnim načinom života, razgled KATEDRALE. Šetnja do obližnjeg RABATA, uz posjet ranohrišćanskim KATAKOMBAMA SV. CATALDA. Upoznavanje s istorijskim dolaskom apostola Pavla u ovo mesto. Razgled pitoresknog gradića MOSTA, gdje se nalazi CRKVA S KUPOLOM. Kupola je treća po veličini u Evropi. Odlazak do botaničkog vrta ST.ANTONY, koji je za javnost otvoren 1882. Uživajte u šetnji vrtom koji je prepun skulptura, šetnica, egzotičnog cveća i bilja Delovi parka su puni egzotičnih palmi, čempresa i ostale flore koja je stara čak i preko 300 godina. Šetnja do PREDSEDNIČKE PALATE. Nakon toga povratak u hotel. Slobodno vreme. Fakultativno odlazak u restoran na reprizu dočeka. Noćenje.

02.01. - 4.dan. MALTA/GOZO

Celodnevni izlet na istrvo Gozo. Tokom naše ture posetićemo čuvenu Ta’pinu katedralu koja je basilika romansko katoličkog stila i smeštena je 700m od sela Gharb. Tokom ture poseticemo i dvejra plažu gde je postojao prirodno formiran azurni prozor sve do 8-og marta 2017 godine kada su ga jaki talasi pod naletom olujnog vetra srušili. Slobodno vreme za kratku  vožnju brodićem (ako vreme dozvoljava), cena nije uračunata u turu. Tokom dana poseticemo i Viktoriju ( stari naziv rabat) glavni grad Gozoa. Ime je dala britanska vlada  1897 godine na dan dijamanstkog jubileja kraljice Viktorije a na zahtev malteskog vladike mons. Sir Pietro Pace. Starije stanovnistvo grad jos uvek zove starim imenom Rabat. Oblast oko Viktorije koja je smestena na brdu blizu centra ostrva je osnovana u periodu neolita. U centru Viktorije je tvrdjava Citadela koja je na listi  Uneco. Posle posete Citadeli pravimo pauzu za ručak u restoranu u  Viktoriji. U povratku ka Verijs pro idemo kroz oblast gala belvedere gde se mogu videti predivni pejzaži. Prelazak ferijem traje oko 30 minuta i na feriju postoji bar gde se može kupiti osveženje, grickalice, novine. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

03.01. - 5.dan. MALTA / NIŠ

Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Niš. Let FR 5582, let u 17:00h.Po sletanju u Niš, kraj programa.

 

Termin putovanja

Hotel

                   Početna cena

 

30.12.2019/03.01.2020.

 

HOTEL 4*

 CENA  - 295 eur

Dinarski deo aranžmana: 9.400 dinara (deo za avio kartu koji je sklon promeni u zavisnosti od momenta rezervacije)

Cene iz tabele su u evrima, + dinarski deo po osobi i cena je sklona promeni zavisno od datuma rezervacije!

                                                                                                                                

CENA ARANŽMANA OBUHVATA DINARSKI + DEVIZNI DEO:

- Povratni avionski  prevoz na relaciji Niš-Malta-Niš

  (uključen ručni prtljag I ap taxe dimenzije 40x25x20) – doplata za kabinski prtljag dimenzija 55*40*25cm do 10kg -30 eur

- Smeštaj u hotelu  4* na Malti  na bazi 4 noćenja sa doručkom

- Transfer aerodrome-hotel-aerodrom

- Troškove organizacije putovanja

- Usluge pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje PEPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- Gradsku komunalnu taksu za Maltu I okolinu

- Fakultativne izlete

- Javni prevoz

FAKULTATIVNI IZLETI:

Ostrvo Gozo55 eur

Mdina /Rabat /Mosta /ST Antony – 45 eur

Valetta / poludnevni izlet u trajanju od 4h – 35 eur

Novogodišnja večera – 60 eur (obuhvata prevoz do restorana I veceru )

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 20 prijavljenih putnika.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Dinarski deo + 30% deviznog dela  prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,
 • Čekovima gradjana do 5 mesečnih rata. Dinarski deo + 30% deviznog dela za rezervaciju, preostali iznos na 5 jednakih mesečnih rata do 31.01.2020.
 • Platnim karticama

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman..

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podležu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak na Malti, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (55 X 40 X 20 cm. - tezina 10kg).

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

NAPOMENA:

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja