Zanzibar - 10 dana

Prelepo tropsko ostrvo i pravi biser u Indijskom okenau uz Istocnu obalu Afrike sastavni je deo Tanzanije. Glavni grad je Zanzibar na zapadnoj obali ali na severu ostrva nazlazi se kameni grad Stone Town koji je 2000 god upisan na UNESCO listu svetske bastine. Krase ga bele plaze i tirkizno plava boja okeana. Nas omiljeni deo je Paje i tu se nalazi i nas prelepi hotel Sahari kao i odlicni plazni barovi i kajteri po cemu je ovo ostrvo takodje poznato. 

ZANZIBAR-BEZ PCR TESTA!

30  Nov - 09 Dec 2020 - 10 dana

(GRUPNO PUTOVANJE)

Zanzibar

Prelepo tropsko ostrvo i pravi biser u Indijskom okenau uz Istocnu obalu Afrike sastavni je deo Tanzanije. Glavni grad je Zanzibar na zapadnoj obali ali na severu ostrva nazlazi se kameni grad Stone Town koji je 2000 god upisan na UNESCO listu svetske bastine. Krase ga bele plaze i tirkizno plava boja okeana. Nas omiljeni deo je Paje i tu se nalazi i nas prelepi hotel Sahari kao i odlicni plazni barovi i kajteri po cemu je ovo ostrvo takodje poznato. 

Zanzibar se sastoji iz dva dela koji su tradicionalno bili podeljeni potokom a danas velikom ulicom Creek Road.

Zanzibar je bio Engleska kolonija a zatim pod sultanatom iz Omana ali revolucijom iz 1964 god uklonjen je sultan. Kada su se Tanganjika i Zanzibar ujedinili u republiku Tanzaniju, Zanzibar je zadrzao polunezavisnost sa lokalnom vladom bas u Kamenom gradu (Stone Town). 

Sluzbeni jezik je Svahili i Engleski.

Vremenska razlika je 1 sat unapred. 

Klima

Deli se na suvu i vlaznu....

Mart, april i maj smatraju se kisnom sezonom.

Novembar i decembar je lepo a moze da se desi da uvece nekad padne malo kise a od Juna do novembra je suva sezona.

Prosecna temperature u toku godine krece se od 26 do 28 stepeni C, temperatura vode oko 26 stepeni C.

Paje

Nas Sahari hotel nalazi se na najlepsem delu ostrva – PAJE

Paje je selo na jugoistocnoj obali Zanzibara izmedju sela Bvejuu i Jimbiani a taj kraj krase bele pescane plaze i tirkizno plavi okean koji je u tom delu plitak i samim tim laguna je pogodna za ucenje kiteboardinga. 

SAHARI HOTEL

Sahari je lepo dizajniran butik hotel sa 16 soba , lobijem , bazenom i odlicnim restoranom kako lokalne kuhinje tako i Italijankse jer je vlasnik hotela  iz Italije , Ima svoju plazu na nasem omiljenom delu Paje.

https://www.saharizanzibar.net/beach-hotel-resort/it/

Ovaj preslatki butik hotel ima svoju plazu sa belim peskom i nalazi se na super lokaciji, sobe su prelepe i na bazi su dvokrevetnih soba.

U sklopu hotela je i odlican restoran sa lokalnom hranom ali posto su Italijani vlasnici ima i odlicnu Italijansku kuhinju kao i specijalitete od ribe.

Osim uzivanja na beim pescanim plazama Paje  je pozanto kao i Kite centar sa puno Kite klubova i beach barova.

Stone Town

Ekskurzije 

Zanzibar je bogat esksurzijama od posete Prison island do baste zacina i posete Kamenom gradu ili The Rock resortoranu na steni, tako da cemo za vreme naseg boravka imati nekoliko jako zanimljivih izleta  u nasoj organizaciji ali i upoznavanja sa lokalnim zivotom. 

Prison Island 

Ostrvo na oko 30 min brodom od Stone Town , poznato je po dzinovskim kornjacama i bogatoj istoriji.

Omoguci cemo vam skolu Kite  surfinga , casove Yoge u nasem resortu, ronjenje u Blue lagoon , plivanje sa delfinima i jos mnogo toga.

Cena 1280 EUR

CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:

 • Povratnu avio kartu Qatar airways ( Beograd - Doha - Zanzibar( Stone Town ) - Doha - Beograd ) sa svim aerodromskim taksama
 • Transfere do i od hotela Sahari 
 • Smestaj u hotelu Sahari sa doruckom 
 • Posetu gradu Stone Town i restoranu The Rock na steni 
 • usluge vodica 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete ( Prison Island,  Basta zacina, Nungwi , plivanje sa delfinima  itd ) 
 • Putno i zdrastveno  osiguranje 
 • Licni trosak
 • Viza na aerodromu  Stone Town : 50 USD

Uslovi placanja na rate 

 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 100 eur za depozit za smestaj.
 • Do 10 okotobra potrebno je uplatiti 250 Eur za rez avio karte 
 • Do 15 novembra izvrsiti uplatu aranzmana do kraja.

Za sada se i u avione Qatar airways i na ostrvo Zanzibar ulazi bez PCR testa i karantina ali ukoliko se iz nekog razloga situacija pogrosa sa Koronom  i bude onemugocuneo putovanje svi avansi se vracaju u celosti . 

Otkaz putovanja: 

U slucaju Covid i iznenadnog zatvaranja granica  ,prekida avio saobracaja ili  bolesti  putnika :

- do 15 novembra ..15 dana pred put vraca se 100% od cene aranzmana

- do 7 dana pred put vraca se usled otkazivanja putovanja 50 % od cene programa 

- u slucaju  iznenadne bolesti putnika od Covid uz izvestaj lekara vraca se 50 % cene aranzmana i na 1 dan do putovanja a ostatak od 50 % moze da se iskoristi kao voucher za neko sledece putovanje na Zanzibar. 

Organizator putovanja TA Aero Turs Nis, licenca kat A20. OTP br.253/2020 od 01.02.2020. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Aero Turs sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 10 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 253/2020

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja