ŠARM EL ŠEIK - Uskrs i Prvi maj 2020

Šarm el Šeik nudi i ono što drugi ne mogu. Na letovanju u ovom gradu uz kupanje u toplom i čistom moru prepunom živopisnih korala, možete sebi priuštiti još i šetnju do istorijskih lokaliteta, uzbudljivi džip safari ili adrenalinsko krstarenje peščanom pustinjom do beduinskih naselja...

 

ŠARM EL ŠEIK

Uskrs i Prvi maj 2020

Polasci čarter letom

18.04, 23.04, 28.04.

5 noćenja / 6 dana

                                              

Fascinantna destinacija s garancijom dobrog odmora

Šarm el Šeik nudi i ono što drugi ne mogu. Na letovanju u ovom gradu uz kupanje u toplom i čistom moru prepunom živopisnih korala, možete sebi priuštiti još i šetnju do istorijskih lokaliteta, uzbudljivi džip safari ili adrenalinsko krstarenje peščanom pustinjom do beduinskih naselja...

Smestio se na jugoistoku Sinaja, 480 kilometara od egipatske prestonica Kaira. Šarm je uistinu fascinacija s garancijom za dobar odmor. Svi hoteli, svako veče imaju organizovan neki mali spektakl za goste najrazličitijih uzrasta. U nekima od njih događaju se i uzbudljive žurke na kojima se, konkretno, gosti kupaju u peni. Ukoliko sebe ne nalazite ni u jednoj od ovih priča, sigurno će vam prijati šetnja u kojoj vam se pruža prilika da obiđete prodavnice, da kupite suvenire i popričate sa ljubaznim prodavcima koji će pokušati da vam prodaju sve što je moguće. Naravno, uz njihove cene.

 

PROGRAM PUTOVANJA


1. DAN

Sastanak putnika kod šaltera sa oznakom agencije BIG BLUE dva sata pre polatanja. Direktan čarter let na relaciji Beograd – Šarm el Šeik. Transfer do hotela i prijavljivanje u hotel. Noćenje.

2. – 5. DAN

Boravak na bazi izabrane usluge u izabranom hotelu. Slobodno vreme za fakultativne izlete i individualne aktivnosti po želji putnika. Noćenje.

6. DAN

Napuštanje hotela i transfer do aerodroma prema rasporedu dobijenom od agencijskog predstavnika. Dirketan čarter let na relaciji Šarm el Šeik – Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.


*Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja dva dana pre polaska na putovanje. U povratku o satnici transfera putnike obaveštava agencijski predstavnik.

 

Cena paketa po osobi, u dvokrevetnoj sobi, izražena u Eur (plaćanje isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja): 

HOTEL

CENA

GRAND OASIS RESORT 4*

od 575 eur

NOVOTEL PALMS 5*

od  615 eur

SIERRA HOTEL 5*

od 685 eur

SHARM HOLIDAY RESORT 4* 

od 495 eur

ORIENTAL RIVOLI HOTEL 4*

od 515 eur

HILTON SHARKS BAY RESORT 4*

od 585 eur

 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

 • Povratnu avio kartu na čarter letu kompanije AirSerbia na relaciji Beograd-Šarm el Šeik-Beograd,
 • Grupni transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Avio takse u ukupnom iznosu od 51,4 evra (21,42 BEG/APT taksa, 0,98 evra RF taksa i 29 SSH/APT taksa). Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđjuje se najkasnije 48 sati pre pročetka putovanja,
 • YQ taksu (doplata za gorivo) u iznosu od 20 evra. Iznos doplate za gorivo podložan je promeni do polaska na put,
 • Usluge predstavnika i vodiča na srpskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja, a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 časova, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 časova) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišćene zbog fakultativnih izleta.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Troškovi pribavljanja Egipatske vize koji iznose 25 USD (za putnike DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE) i plaćaju se po dolasku na destinaciju. Viza NIJE NEOPHODNA državljanima republike Srbije koji tokom svog boravka ne planiraju da napuste regiju Šarm el Šeika odlaskom na izlet u Kairo ili da je napuste samostalno. Viza je potrebna ukoliko je planirani boravak u Egiptu duži od 15 dana. U trenutku pravljenja programa, viza nije potrebna ukoliko putnici ne žele da napuste regiju Šarm el Šeika ili da uplate fakultativne izlete i posete Jerusalim, Petru ili Manastir Svete Katarine. Vizni režim koji se odnosi na posetu Jerusalima, Petre i Manastira Svete Katarine može biti promenjen odlukom nadležnih instituacija,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • Fakultativni izleti i individualni troškovi.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
 • gotovinski,
 • kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata,
 • kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,
 • kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata,
 • ostalim platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
 • preko računa,
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),
 • administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Organizatorom putovanja). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana.

 

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.

Postoji mogućnost organizovanja individualnog transfera na zahtev uz doplatu. Prilikom transfera do hotela, koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog hotela, već na najbližem mogućem mestu.

Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i nakon potvrde vremena se putnici i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane vodiča lično, ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere sa agencijskim predstavnikom. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Broj telefona lokalnog vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.

Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti predstavniku agencija

Opisi plaža su generalni - ne podrazumevaju deo ulaska u vodu i morsko dno (može biti peščano, stenovito, šljunkovito i slično).

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja. Neophodno je da pasoš važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Putno zdravstveno osiguranje je obavezno. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.

Pomoćni ležaj za odraslu osobu je postojeći ili pomoćni ležaj - manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje). Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel. Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih (osim gde je to naznačeno). Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, usluga spa centra, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, parkinga, garaže i slično. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i informacije koje se tiču radnog vremena barova, restorana i hotelskog sadržaja dobijaju se po dolasku u hotel, na recepciji.

ALL INCLUSIVE ili ULTRA ALL INCLUSIVE podrazumeva usluge po internim hotelskim pravilima. Usluge nisu identične kako u okviru iste destinacije i ste kategorije hotela, tako i u okviru drugih destinacija. Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće). Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od odjave iz hotel.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.


POSEBNE NAPOMENE:

Na čarter letu prevoznik je Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg.Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.

 

OPIS HOTELA:

 • GRAND OASIS RESORT 4* -  Lokacija: Lociran je 900 m od poznatog Soho Square-a (regija Sharks Bay), turističkog dela Šarm el Šeika sa mnoštvom prodavnica, barova, restorana i ostalim sadržajima. Od međunarodnog aerodroma udaljen je samo 10 km. Plaža: Kompleks je na plaži opremljenoj ležaljkama i suncobranima, a pontoni omogućavaju lak prelaz preko korala. Usled veličine kompleksa, neke smeštajne jedinice nalaze se 400 m od plaže. Peškiri za plažu dostupni su u hotelu bez doplate. Hotelski sadržaji: Gostima su na raspolaganju 2 bazena, bazen za decu, fitnes centar, spa centar (uz doplatu), dečje igralište, mini-klub za decu, dnevna animacija za decu, bar kod bazena, snek bar na plaži, bar na plaži, lobi bar, 2 a la carte restorana, glavni restoran, teniski teren (uz doplatu), bilijar (uz doplatu), sef, Wi-Fi (besplatno u lobiju). Sobe: Sobe su veličine 36 m2 i imaju pogled na vrt ili bazen. Namenjene su za smeštaj dve do tri odrasle osobe ili dvoje odraslih i jednog deteta. Treći krevet je pomoćni. Sve imaju klima uređaj, kupatilo sa kadom ili tušem, fen za kosu, mini-bar, TV, balkon ili trasu. Usluga: All inclusive. Obroci se služe po principu švedskog stola – samoposluživanje. Kontakt: http://grand-oasis-resort-sharm-el-sheikh.sharmelsheikhotels.com/en/ Napomena: Mnoštvo zelenih površina, blizina brojnih sadržaja, dobra povezanost sa centrima Šarma (šatl busevi besplatno saobraćaju do trga Soho i regije Naama Bay) i, pre svega, odličan odnos cene i kvaliteta, čine ovaj hotel odličnim izborom za odmor.
 • NOVOTEL PALMS 5*Lokacija: Hotel na odličnoj lokaciji, u drugom redu od plaže i u neposrednoj blizni centra regije Naama Bay u kojoj gosti mogu da pronađu brojne prodavnice, restorane i druge zanimljive sadržaje. Plaža: Na privatnom delu plaže  gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani, kao i bar na plaži koji je u sklopu all inclusive koncepta. Sadržaj:  3 bazena od kojih je jedan za decu , glavni restoran, 2 a la carte restorana (besplatno jednom tokom boravka), bar u sklopu kompleksa, bar na plaži, teretana, stoni tenis, lekcije plesa, odbojka na plaži, večernja animacija, rum servis (uz doplatu), masaže i spa centar (uz doplatu), mini-klub za decu, Wi-Fi (besplatno u baru u kompleksu). Sobe: Namenjene za smeštaj dve do tri osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece – francuski krevet ili dva standarna kreveta, treći ležaj je pomoćni ili sofa na izvlačenje. U svom sastavu imaju kupatilo sa kadom ili tušem, fen za kosu, LCD TV, sef, pribor za kafu i čaj, Wi-Fi (uz doplatu). Usluga: All inclusive. Obroci se služe po pricnipu švedskog stola, samoposluživanje. Kontakt: https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1715-novotel-sharm-el-sheikh/index.shtml Napomena: Plaža zaliva Naama nema koralno priobalje. Odlična lokacija, dobra usluga i mini-klub preporučuju ovaj hotel, pre svega, porodicama sa decom.   
 • SIERRA HOTEL 5*Lokacija: Hotel je pozicioniran u popularnom delu pod nazivom „Soho Square“, poznatom po šopingu, brojnim restoranima, barovima i sadržajima namenjenim zabavi. Nalazi se u turističkoj regiji Shark Bay, a od aerodroma je udaljen samo 6 km. Prostire se na površini od čak 116.000 m2. Plaža: Udaljena je oko 10 minuta hoda od hotela, a hotel ima privatni deo na plaži. Napravljeni su pontoni koji omogućavaju lak prelaz preko korala. Obezbeđen je i šatl bus koji besplatno prevozi goste do plaže na svakih pola sata. Hotelski sadržaji: Gosti mogu da koriste 7 bazena od kojih je jedan unutrašnji a jedan namenjen za igranje odbojke, bazen za decu, lobi bar, nekoliko barova kod bazena, bar na plaži, snek bar na plaži, bar na krovu sa neverovatnim pogledom, glavni restoran, fitnes centar, spa centar, mini-klub za decu, nekoliko tenskih terena, stoni tenis, bilijar. Wi-Fi je dostupan uz doplatu. Gosti se šatl busom hotela, dva puta dnevno (usluga je besplatna) mogu prevesti i do popularne regije Naama Bay. Sobe: Sobe su namenjene za smeštaj dve do tri odrasle osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece – francuski krevet ili dva odvojena kreveta, treći ležaj je pomoćni ili sofa na razvlačenje. Sve sobe imaju: centralnu klimatizaciju, kupatilo sa tuš-kabinom ili kadom, fen za kosu, mini-bar (uz doplatu), SAT TV, sef, Wi-Fi (uz doplatu), terasu ili balkon. Sobe tipa deluxe sobe moderno su opremljene i veličine od 25m2. Usluga: All inclusive. Obroci se sluće po principu švedskog stola – samoposluživanje. Kontakt: https://www.savoygroup-sharm.com/sierra Napomena: Hotel je deo Savoy grupacije poznate po odličnoj usluzi. Mnoštvo sadržaja i odlična lokacija izdvaja hotel, a naročito se preporučuje porodicama sa decom.
 • SHARM HOLIDAY RESORT 4*Lokacija: Udaljen na pola sata vožnje od aerodroma, hotel Sharm Holiday pozicioniran je u regiji zaliva Nama, na kilometar udaljenosti od centra, gde se mogu pronaći brojni restorani, prodavnice, barovi i drugi sadržaji namenjeni zabavi. Plaža:
  Do plaže zaliva Nama, saobraća besplatni šatl bus, a gosti na ovoj plaži mogu bez doplate da koriste ležaljke i suncobrane. Takođe saobraća i do plaže Hadaba, koja ima koralno priobalje. Na ovoj plaži gosti takođe mogu koristiti ležaljke i suncobrane bez doplate. Hotelski sadržaj: 2 bazena za odrasle, bazen za decu, sauna i parno kupatilo (uz doplatu), usluge masaže (uz doplatu), glavni restoran, a la carte restoran, lobi bar, bar kod bazena koji može poslužiti kao snek bar, tenis (uz doplatu), stoni tenis (uz doplatu), bilijar (uz doplatu), sef na recepciji (besplatno), Wi-Fi u lobiju (besplatno), dečji vrt, ležaljke i suncobrani oko bazena, dnevna i večernja animacija za decu i odrasle. Sobe: Sve sobe imaju privatno kupatilo, fen za kosu, terasu ili balkon, SAT TV, klima uređaj, telefon, sef, mini-bar (na upit, uz doplatu). Namenjene su za smeštaj dve do tri osobe (treći krevet je pomoćni ili sofa na razvlačenje). Usluga: All inclusive – obroci se služe po principu švedskog stola. Kontakt: http://www.sharmholidayhotels.com Napomena: Ekonomičan hotel. Po našem mišljenju zavređuje kategorju 3*.
 • ORIENTAL RIVOLI HOTEL 4*Lokacija: Lociran je u poznatoj turističkoj regiji Naama Bay, koja se smatra i jednom od centara Šarm el Šeika. Pored brojnih sadržaja, poznat je i po predivnoj peščanoj plaži. Od međunardnog aerodroma, hotel je udaljen oko 15km. Plaža: Hotel je za svoje goste obezbedio plažu udaljenu desetak minuta vožnje od hotela, u zavisnosti od situacije u saobraćaju. Do plaže saobraća šatl bus prema unapred utvrđenom rasporedu. Sobe: Komfort sobe, orijentalnog stila, veličine su oko 20m2 i u svom sastavu imaju: mini-bar (uz doplatu), sef, TV, klima uređaj, fen za kosu, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, toaletni pribor. Namenjene su za smeštaj dve do tri odrasle osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece – francuski krevet ili dva standardna kreveta, treći krevet je pomoćni. Nemaju terasu. Superior sobe imaju pogled na bazen, a veličine su oko 32 m2. U svom sastavu imaju:  mini-bar (uz doplatu), sef, TV, klima uređaj, fen za kosu, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, toaletni pribor. U superior sobama, gostima su na raspolaganju, poput komfort soba, francuski krevet ili dva standardna kreveta i jedan pomoćni krevet. Usluga: All inclusive – obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje. Kontakt: https://orientalrivoli.com Napomena: Nedaleko od centra zbivanja ali i dobrim odnosom cene i kvaliteta omogućuje gostima da se prepuste svim čarima Šarm el Šeika. Topla preporuka za parove. 
 • HILTON SHARKS BAY RESORT 4*Lokacija: Odlično lociran hotel, u zalivu Sharks, svega kilometar  od Soho Square-a. Zona grada Soho Square prepoznatljiva je po mnogobrojnim sadržajima i popularna je među turistima iz celog sveta. Od međunarodnog aerodroma hotel je udaljen 20 minuta vožnje. Plaža: Gostima je na raspolaganju privatna plaža . Preko vode sa atraktivnim koralima  se prelazi uz pomoć pontona. Hotelski sadržaj: Gosti mogu da koriste 7 spoljašnjih bazena, fitnes centar, mogućnosti usluga masaže (uz dopaltu), stoni tenis, teniski teren, bilijar (uz doplatu), ronjenje i sportove na vodi (uz doplatu), dečje igralište, mini-klub za decu, nekoliko barova i a la carte restorana, glavni restoran, salon lepote (uz doplatu), suvenirnicu, sef na recepciji, besplatnu Wi-Fi internet konekcija na javnom prostoru. Smeštaj: Standardne sobe ili standardne sobe sa pogledom na bazen veličine su 28 m2 i u svom sastavu imaju kupatilo sa kadom ili tušem, balkon ili terasu, klima uređaj, mini-bar (uz doplatu), sef, TV, toaletni pribor. Namenjene su za smeštaj 2 do 3 odrasle osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece – francuski krevet ili dva standardna kreveta, a treći ležaj je pomoćni. Usluga: All inclusive. Obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje. Kontakt: https://www3.hilton.com/en/hotels/egypt/hilton-sharks-bay-resort-SSHSBHI/index.html Napomena: Odlična lokacija hotela kao i činjenica da je sastavni deo poznatog hotelskog lanca, odnosno brojni pozitivni komentari na internet portalima čine ovaj hotel odličnim izborom za odmor.

 

Fakultataivni izleti:

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner Organizatora putovanja. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cena izleta u zavisnoti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič. Organizator putovanja ne snosi nikakvu odgovornost za organizaciju i sprovodjenje fakultativnih izleta. Navedene cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera.

Istorijski izleti

1. Manastir Svete Katarine ( autobusom ) - Smešten u podnožju Mojsijeve gore, na cijem vrhu je Mojsije primio 10 Bozijih zapovesti, ovaj manastir se smatra za najstarije naseljen hrišćanski manastir na svetu kroz duži vremenski period. Osnovao ga je rimski imperator Justinijan 527. godine. Kroz vekove je bio oaza mira, očuvan zbog svoje izolovanosti, a interesantan zbog aure misterije i svetosti koja ga okružuje. Temelji ovog manastira su postavljeni još u 330 godine kada je sagrađena kapela na mestu gde je Mojsije ugledao Plamteći žbun. Manastir je dobio ime Sveta Katarina u 9. veku, a na Vama je da otkrijete zašto.

Sledi obilazak manastira u trajanju od 2 sata i prisustvuje se  molitvi koja se održava u podne gde monasi iznose mošti Svete Katarine i pri tom Vam sveštenici daruju prsten aleksandrijske svetice, poseta Kosturnici, Crkvi Svete Katarine, Plamtećem žbunu, Mojsijev bunar, Galerija ikona u kojoj se nalazi najstarija ikona oslikana sa likom Isusa Hrista, stare Biblije i sveti manuskripti , prvi sprski molitvenik i mnoštvo drugih eksponata neprocenjivih vrednosti... Poseta gradu Dahabu, rucak na obali mora u restoranu Ali Baba. Poseta institutu esencijalnih ulja.  Predviđeni povratak u Sharm el Sheikh je 17h. Cena izleta: 60 evra.

2. Mojsijeva Gora i Manastir Svete Katarine ( autobusom )  - Hodočašće na Mojsijevu Goru na čijem vrhu je prorok Mojsije primio 10 Božijih zapovesti. Nalazi se na 2285m nadmorske visine. Polazi se klimatizovanim autobusom iz Sharm el Sheikh-a oko 22h, vožnja duž sinajske pustinje do mesta uspona kod manastira Svete Katarine. Po dolasku, u blizini manastira ( 1500m nadmorske visine ) kreće se na uspon koji traje 3 sata. Na vrhu imaćete prilike da uživate u predivnom izlasku sunca i gde se pruža neverovatan pogled na Sinajske planine i Akabski zaliv. Na vrhu se boravi oko 2 sata. Zatim počinje spuštanje niz 750 stepenika od ukupno 3750 koje su godinama klesali monasi manastira Svete Katarine i beduinskom stazom. Posle predaha sledi obilazak manastira. Povratak je oko 14 h. Savetujemo da obučete udobnu obuću ( patike ) i da se slojevito obučete zbog nižih temperatura i vetra na vrhu. Cena izleta: 60 evra.                             

3. Petra, Jordan (  autobusom i brodom  )- Petra u Jordanu je pravo blago antičkog sveta, stari grad nabetajske civilizacije duboko sakriven iza skoro neprobojne barijere planina, razmećući se neuporedivim predelima koji  čine Petru jednim od najfascinantnijih antičkih mesta koje i dan danas postoji. Ruzičasti grad Petra, klesan u kamenu, pun misterioznog šarma, napravljen je da zaseni svakog ko u njega udje.  Nekada cenjena zbog svoje razvijene kulture, bogatstva, velelepne arhitekture i genijalnog kompleksa nasipa, Petra je danas jedno od novih 7 svetskih čuda koje očarava posetioce iz svih delova sveta.

Iz Sharm el Sheikha se polazi oko 4h, putuje se sinajskom pustinjom 1 i po sat do mesta Nuweiba. Ukrcavanje na brod, plovidba preko Akabskog zaliva i iskrcavanje u luku Akaba. Plovidba traje sat i 30 minuta. Nastavak puta sa autobusom u trajanju od 1 i po sat do Petre. Prilaz gradu ide kroz 1km dugačak kanjon El Siq. Posle šetnje duž kanjona dolazi se do platoa nad kojim dominira Petrin najpoznatiji spomenik Riznica ( El Khazneh), sledi obilazak Riznice. Stari grad se nalazi u kanjonu Araba visokom od 900 do 1200m i u njemu veličanstvene strukture drevnog grada. Pored Riznice ili Trezora blaga uživaćete i u drugim Petrinim spomenicima kao sto su Obelisk grobnica,  Amfiteatar, Kraljevske grobnice, statua Herculesa, Mauzolej Sextus Florentinus, Palata faraonove cerke, Hram Dushara, razne palate, fontane, kapije. Nakon obilaska sledi ručak.U 16 i 30 transfer do Akabe. Povratak u Sharm el Sheikh je oko 23h. Cena izleta: 310 evra.

4.Jerusalim, Sveta Zemlja(autobusom) Veličanstven grad. Izdeljen zidinama na četvrti – hrišćansku, jermensku, muslimansku i jevrejsku. Za Palestince je glavni grad, za Jevreje sedište vlade. Duhovna metropola celog sveta. Sve vere, osim budista, smatraju ga svetim mestom. Ime mu je Grad mira, a to nikad nije bio. Njegovi nemiri su zemljotresi, osvajanja, razaranja. Osvajali su ga krstaši, mameluci, Turci, Britanci. Njegovi neradni dani su petak za muslimane, subota za Jevreje, nedelja za hrišćane. 

Jerusalim, zidinama opasani grad, leži u centralnim Judejskim brdima, na rubu zamisljene linije –vododelnice - od koje se vode slivaju u dva razlicita drenažna podrucja, koja celu zemlju deli na istočnu i zapadnu padinu. Zapadna padina je kišovita oblast mediteranske vegetacije, zelenih šuma i razvijene poljoprivrede. Istočna padina je Judejska pustinja, žućkastosivih kamenitih brda i divljih jaruga, s ostrvcima čadora arapskih nomada. Duge, potamnele zidine grada, kule, kamene krovove, crkve, sinagoge i džamije, nadvisuje široka platforma harama, muslimanskog svetilišta. U starini, bilo je to sveto brdo, mesto na kome se sastaju nebo i zemlja, rastaju donji i gornji svet, smenjuju neprijateljske  religije... Danas, na steni muslimanska zlatna Kupola, uz zapadnu stranu stene jevrejski Zid plača, a nedaleko crkva Svetog Groba – mesto Hristovog raspeća, sahranjivanja i vaskrsenja.Jerusalim je magija nastala iz čovekove volje da služi Bogu. Obilazak se započinje posetom Maslinove gore odakle se pruža predivan panoramski pogled na ceo grad. Ulazak u zidine starog grada, šetnja kroz arapski market ulicom Via Doloroso do Crkve svetog groba(grob Isusa Hrista, kamen miropomazanja, Golgota). Nastavak šetnje do Zida plača. Vožnja do Mrtvog mora sa pauzom od jednog sata za kupanje. Ručak je uključen u cenu. Cena izleta: 140 evra.

Izleti na moru

5. Ostrvo Tiran (  jahtom ) -  Mesto  koje ronioci uvek iznova posećuju, jer ono što se ovde može videti neponovljivo je. Izuzetno bogat podvodni svet, a oni koji će po prvi put zaroniti u vode Crvenog mora doživeće šarenilo boja i živog sveta i videti fantastične koralne formacije najbogatijih ekosistema na svetu.Celodnevni izlet. Polazi se oko 8h, dolazak do marine i ukrcavanje na jahtu, krstarenje oko sat i po vremena, ronjenje i snorkling, zatim ponovo plovidba do drugog mesta za ronjenje, ručak na brodu. Povratak u Sharm je oko 16h..Oprema za snorkling je uracunata u cenu izleta. Na izlet poneti peskir. Cena izleta: 35 evra.

Safari izleti

6. Moto safari – Vožnja motorima na 4 točka kroz sinajsku pustinju pred zalazak sunca, odmor pod beduinskom tentom, čaj sa Beduinima i mogućnost jahanja kamila. Na izlet poneti veliku maramu koja se veze oko glave zbog zastite od peska ( maramu mozete kupiti u moto centru ukoliko nemate svoju ). Cena izleta: 30 evra, za dvoje na jednom motoru 40 evra .     

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

ZA SVA POTREBNA OBAVEŠTENJA IZVOLITE SE OBRATITI NA ADRESU agencije Aero Turs

 • Obrenovićeva bb, T.C. Gorča lokal P7, Niš
 • Vazduhoplovaca 24, Aerodrom " Konstantin Veliki ", Niš
 • Telefonom: +381 18 290 099, +381 18 553 223, +381 18 523 886, +381 69 44 84 633 , +381 69 44 84 634.

 

Organizator putovanja OTP 167/2020 od 01.02.20200. kat. A40, ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja