Maroko - Proleće 2020

"Ako želite avanturu, ovde ćete je naći"

Vodimo vas u mističnu zemlju na raskršću Evrope i Afrike, u kojoj ćete jednako biti očarani snagom Atlantika, dinama i zelenim oazama nepregledne Sahare, ali i snežnim vrhovima Atlas planina… Maroko, kraljevina bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Zemlja različitosti, osmeha, boja, aroma, ukusa…

Carski gradovi Marakeš, Meknes, Fes i prestonica Rabat najveće su blago Maroka, a svaki od njih nosi svoju boju u internom nazivu. Prepuštajući se modernizaciji, uspeli su da sačuvaju svoju kulturu i običaje. U njihovim medinama vekovima se ništa ne menja. Unutar njih, u lavirintu uskih sukova, život zanatlija i trgovaca odvija se u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture i luksuzni hoteli.

Crveni Marakeš, grad pun kontrasta - glamurozan i tradicionalan. Trg Džema El Fna jedan je od najvećih na afričkom kontinentu i glavno mesto svih zbivanja - žongleri, krotitelji kobri, akrobate, trgovci, turisti, svi su deo predstave koja nema reprizu.

Ne računa se da ste bili ovde ukoliko niste probali sveže ceđene sokove, plod kaktusa, alvu, ratluk, supu od puževa, tažin ili kus-kus. Uske ulice Medine prepune su sukova gde uz obavezno cenjkanje možete pazariti tašne, jakne i obuću od najfinije kože, začine, nakit, ešarpe, keramiku...

Berberska sela, kamile pored puta i majmuni na stazama, samo su deo onoga što ćete doživeti posetom Ouzud vodopadima, najvišim u severnoj Africi.

Esauira, grad vetrova na obali Atlantskog okeana i nekadašnja glavna luka Maroka. Prepoznatljiva po plavim čamcima, galebovima, uskim ulicama i šarenim pijacama Medine. Pune mreže sveže ribe i morskih plodova, iskusni ribari pripremaju i griluju unutar zidina stare luke. Miris morske soli, zvuci marokanske muzike, pogled na nestvaran zalazak sunca iznad okeana, sasvim je dovoljno za uživanje u ovom mističnom starom gradu.

Kazablanka, beli grad koji po svemu podseća na neku evropsku metropolu. Simbol grada predstavlja džamija Hasana II, jedna od najvećih i najlepših u svetu, uronjena u Atlantski okean, šarmira turiste i poziva na fotografisanje.

Rajski grad Šefšauen naziv je dobio po planini Rif. Živopisan planinski položaj i na hiljade nijansi plave boje, čine ovo mesto bajkovitim. Nestvarna panorama, čist vazduh, domaći specijaliteti posluženi u plavim keramičkim posudama uz nezaobilazan kozji sir, učiniće da Šefšauen zauvek ostane u vašem sećanju.

MARAKEŠ - KAZABLANKA - FES

 

izleti Ouzud vodopadi, Esauira, Rabat, Šefšauen 

 

DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske). Polazak za Milano. Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

DAN 2 - Dolazak na aerodrom Bergamo u Milanu nekoliko sati pred let za Marakeš. Dolazak u crveni grad i transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Krećemo sa upoznavanjem grada. Odlazimo do medine - starog dela Marakeša gde se nalaze gradski trg Džema el Fna i Kotubija džamija, simbol ovog grada. Družimo se sa meštanima, pijemo sveže ceđene sokove, igramo se sa majmunima, gledamo performanse žonglera i krotitelja kobri. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Odlazimo na prezentaciju arganovog ulja, začina, čajeva i kozmetičkih proizvoda. Nakon pauze za ručak, odlazimo na pijacu da vidimo kako se boje marame od čiste svile i da saznamo u čemu je razlika između berberskih i arapskih tepiha. Obilazak završavamo na trgu Džema el Fna. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 - Odmah nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 150km od Marakeša - jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Po dolasku, odlazimo u goste jednoj berberskoj porodici, kako bi se upoznali sa njihovom kulturom, tradicijom, ali i načinom života u ruralnim delovima zemlje. Kroz maslinjake, spuštamo se do vodopada, a usput se slikamo sa druželjubivim berberskim makaki majmunima. Vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Fakultativni izlet za Esauiru, grad vetrova. U prelepom mestu na obali Atlantika, prepliću se francuska, portugalska i berberska arhitektura. Na putu do Esauire, zaustavljamo se kako bismo napravili fotografije sa kozama na arganovom drveću. Odmah po dolasku u Esauiru, odlazimo do luke sa plavim čamcima, gde se nalazi i riblja pijaca. Obilazimo utvrđenja gde se snimala serija Game of Thrones i odakle se pruža pogled na Atlantski okean. Šetamo uskim ulicama medine. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu Moulay Hassan. Slobodno vreme za uživanje na dugoj peščanoj plaži, kupanje u Atlantiku, ukoliko to vremenske prilike dozvole ili šoping. Za ručak preporučujemo ribu i morske specijalitete, po kojima je ovaj grad nadaleko poznat. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 6 - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Predlažemo obilazak vrta Jardin Majorelle, najlepšeg u čitavom Maroku, koji je bio vlasništvo francuskog modnog kreatora Iv Sen Lorana. Moguć odlazak u novi deo grada u neki od barova sa arapskom muzikom. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Pakujemo stvari, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Kazablanku. U popodnevnim časovima stižemo u najveći marokanski grad, smešten na zapadnoj obali zemlje. Odlazimo do džamije Hasana drugog - džamije sa najvišim minaretom u islamskom svetu, a zatim do popularnog Rick’s kafea, iz čuvenog filma Casablanca. Prolazimo pored jedne od najvećih luka u Maroku i stižemo do trga Ujedinjenih Nacija. Slobodno vreme za ručak. Put nastavljamo ka Fesu. Dolazak u Fes u kasnim večernjim časovima. Smeštamo se u hotel. Noćenje.

DAN 8 - Nakon doručka, odlazimo do kraljevske palate i pravimo pauzu za fotografisanje ispred velelepne rezidencije vladajuće dinastije Alauiti. Prolazimo kroz jevrejsku četvrt i odlazimo do tvrđave odakle se pruža pogled na stari deo grada. Posetićemo i fabriku keramike i videti šta sve odande izlazi kao gotov proizvod. Krećemo sa upoznavanjem Medine Fes el Bali, koja se nalazi na listi svetke baštine UNESCO-a i u kojoj se vekovima unutar njenih zidina ništa nije promenilo. Odlazimo do univerziteta Al-Karaouine, osnovanog 859. godine. Obilazimo medresu, visoku islamsku školu, ali i najpoznatiju pijacu gde stare zanatlije štave i boje kožu. Obilazak završavamo kod Plave kapije, koja predstavlja simbol grada. Slobodno vreme za ručak i šoping uz obavezno cenkanje. Moguć zajednički odlazak na burgere od kamiljeg mesa. Noćenje.

DAN 9 - Doručak. Fakultativni odlazak u carki grad Rabat. Odmah po dolasku u prestonicu Maroka, krećemo u razgledanje: minaret nezavršene Hasanove džamije, Mauzolej Muhameda V, kapija starog grada iz 12. veka, citadela Kazba Udaja, Andaluzijski vrt, kraljevska palata. Pravimo pauzu za kafu sa pogledom na Atlantski okean. Obilazak završavamo kod zgrade Parlamenta. Slobodno vreme. Povratak u Fes u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 10 - Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u planinski grad Šefšauen, u severozapadnom delu Maroka. Šetamo uskim ulicama plavog grada, u kojem su pored fasada kuća i ulični natpisi, klupe, stepenište, cveće, pa čak i odeće meštana i molitveni tepisi plave boje. Odlazak u neki od lokalnih restorana sa tradicionalnom kuhinjom i nezaobilaznim kozjim sirom. Slobodno vreme za fotografisanje i kupovinu. Dolazak u Fes u večernjim satima. Noćenje.

DAN 11 - Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Fesu. Let za aerodrom Bergamo u Milanu. Transfer do Beograda.

DAN 12 - Dolazak u Beograd.

 

 

Organizator putovanja Licenca OTP 194/2020 Kategorija A25, ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20

Cena: 
990 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
849 EUR
 po osobi

Polasci:
13. mart 2020.
29. mart 2020. 

Trajanje:
12 dana 

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

Kako biste saznali kako možete da ostvarite pravo na cenu sa popustom, pozovite nas na brojeve 018/290-099, 018/553-223, 018/523-886,  069/44-84-633, 069/44-84-634 svakog radnog dana od 10h do 19h ili pošaljite email na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U cenu je UKLJUČENO:

 • Transfer visokopodnim, turističkim autobusom na relaciji Beograd-Bergamo-Beograd
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Bergamo-Marakeš
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Fes-Bergamo
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm do 10kg težine i jedan manji ranac ili tašna
 • 5 noćenja u hotelu*** u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 4 noćenja u hotelu*** u Fesu 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • Svi transferi prema programu putovanja, koji se realizuju privatnim minibusom
 • Lokalni vodiči u Marakešu, Esauiri, Fesu, Rabatu, Šefšauenu i na Ouzud vodopadima
 • Napojnice za lokalne vodiče
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

*Zbog loših avio konekcija između Srbije i Maroka, a na osnovu dosadašnjih iskustava, uveravamo Vas da je ovo najkomforniji i najmanje naporan vid transporta do same destinacije. Napominjemo da je autobus kojim se realizuje transfer do aerodroma Bergamo u Milanu i nazad, veoma komforan i udoban i da će svaki putnik imati po dva sedišta. Savetujemo da ponesete ćebe i jastuk, koji će ostati u autobusu tokom Vašeg boravka u Maroku. Za dodatne informacije i pojašnjenja, možete nas kontaktirati.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Viza za Kraljevinu Maroko oko 20 EUR
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete prema programu putovanja
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Veliki prtljag do 20kg – 80 EUR u oba pravca
 • Individualni troškovi putnika

*Napomena: Prijavljivanje za veliki prtljag od 20 kg se obavlja isključivo prilikom prijave za aranžman. Naknadne prijave za ovaj prtljag neće biti moguće u agenciji već samo prilikom check in-a po dolasku na aerodrom. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča - 45 EUR
2. Odlazak u poznato letovalište Esauiru u pratnji lokalnog vodiča - 40 EUR
3. Obilazak glavnog grada Rabata u pratnji lokalnog vodiča - 40 EUR              
4. Obilazak plavog grada Šefšauena u pratnji lokalnog vodiča - 45 EUR

*Plaćanje izleta se obavlja na putu pre realizacije samog izleta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 VAŽNO:

 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

- Prijavljivanje se vrši u prostorijama Aero Tursa u Nišu u ulici Obrenovićeva bb, T.C. Gorča lokal P7 i ulici Vazduhoplovaca 24, Aerodrom " Konstantin Veliki " od ponedeljka do petka od 10:00h do 19:00h.

- Za putnike koji nisu iz Niša prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve  018/290-099, 018/553-223, 018/523-886,  069/44-84-633, 069/44-84-634 i putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

- Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

 - Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

  Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice)

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

 

3. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na tri mesečne rate bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

4. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

 

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.

OPŠTE NAPOMENE

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

- Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

- Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

- Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

- U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

- Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

- Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

- Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

- Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

- U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

- Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

- Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

- Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

- Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

- Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

- Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

- Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

- Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

- Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija…

- Obaveza putnika u vezi sa vađenjem vize za Islamsku Republiku Iran je da pribavi neophodnu dokumentaciju.

- Agencija će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede kao i o svim detaljima u vezi procesa viziranja.

- Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u Trip Top Putovanja u unapred utvđenom roku.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze. 

 

 

Organizator putovanja Licenca OTP 194/2020 Kategorija A25, ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja