Kuba - Havana i Varadero - Mart 2020

Havana i Varadero, staro, autentično i novo, savremeno doba, na kratkoj udaljenosti. Havana: za upoznavanje istorije prave Kube, opuštene, užurbane, prkosne, oronulog lica, a ipak nasmejane i Varadero: skok u sadašnjost, u moderno doba, prostrto duž zaslepljujuće lepih plaža... Kombinacija dva sasvim različita sveta, u jedanaest dana uspomena za čitav život!

Meksiko i Kuba

 

KUBA

02.03. - 14.03.2020.

11 dana/10 noćenja – Avio karta sa svim taksama – Transferi

hotel 4* u Havani 3 noćenja sa doručkom + razgledanje Havane sa ručkom

i vožnjom old timer automobilima + hotel u Varaderu 5* 7 noćenja All inclusive usluga 

Bez skrivenih i dodatnih obaveznih troškova!   

                                                                                        

Havana i Varadero, staro, autentično i novo, savremeno doba, na kratkoj udaljenosti. Havana: za upoznavanje istorije prave Kube, opuštene, užurbane, prkosne, oronulog lica, a ipak nasmejane i Varadero: skok u sadašnjost, u moderno doba, prostrto duž zaslepljujuće lepih plaža... Kombinacija dva sasvim različita sveta, u jedanaest dana uspomena za čitav život!

 

PROGRAM PUTOVANJA


1.dan – 02.03.2020. - Beograd – Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, 2 sata pre leta SU2093, u 23.35 h za Moskvu. Sletanje na aerodrom u Moskvi je u 04.25 h.

2. dan – 03.03.2020. - Moskva – Havana

Presedanje na let za Havanu. Let SU150 za Havanu je u 07.40 h. Obroci u avionu. Dolazak u Havanu je u 12.45 h. Po dolasku, doček od strane lokalne agencije i transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje u hotelu.

3. i 4. dan – 04.03.2020. i 05.03.2020. - Havana

Doručak u hotelu. Nakon doručka, u 09.00 h, polazak u razgledanje neobične metropole, u kojoj su na specifian način isprepletane prošlost i sadašnjost. Sledi jednočasovna vožnja klasičnim američki automobilima iz '50-ih godina ulicama Havane: Univerzitet Havane, Trg revolucije, hotel Nacional jedan od simbola grada, čuvena Malecon promenada pored mora. Zaustavljanje u kolonijalnom delu grada, nakon prolaska pored Kapitola, Velikog pozorišta Havane, el Prdo avenijom, zatim pored nekadašnje Predsedničke palate i Central parka. Oko 10.00 h, započinje tročasovna šetačka tura istorijskim i kolonijalnim delom Stare Havane, koji je 1982. godine progrlašen svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a. Obilazak Katedrala trga i trga San Francisco de Asis, zatim Oldi trga i veličanstvenog Trga oružja. Poseta hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barovima. U 13.00 h ručak, uračunat u izlet. Potom ostaje malo slobodnog vremena za shopping, obilazak suvenirnica ili šetnju. Po završetku obilaska, oko 16.00 h, sledi povratak u hotel. Posle podne i veče slobodno ili opciono, poseta čuvenom Tropicana kabareu. Noćenje u hotelu.
Informacije o izletima možete naći u nastavku programa. 

5. dan do 11. dana – 06.03.2020. - 12.03.2020. - Havana – Varadero

Doručak u hotelu. Oko 09.00 h transfer (autobusom) za Varadero. Po dolasku, smeštaj u hotel, na bazi All inclusive usluge. Slobodan ostatak dana. Noćenje u hotelu. 7 noćenja u hotelu, na bazi All inclisuve usluge (samoposluživanje - švedski sto). Kao i u Havani i u Varaderu su putnicima na raspolaganju brojni fakultativni izleti. Informacije o izletima možete naći u nastavku programa. 

12. dan – 13.03.2020. - Varadero - Havana – Beograd

Doručak u hotelu. U zakazano vreme, transfer (autobusom) do aerodroma Havana. Let SU151G, u 15.35 h za Moskvu. Obroci i noćenje u avionu. Dolazak u Moskvu je u 10.00 h, 14.03.2020. Let SU2096G za Beograd je u 16.50 h, a dolazak u Beograd je u 17.50 h.

Kraj programa.

 

Cena paketa po osobi, u dvokrevetnoj sobi, izražena u Eur (plaćanje isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja):

Tip smeštaja / Hotel

Havana – 3 noćenja sa doručkom

Varadero – 7 noćenja na bazi All inclusive usluge

Polazak

02.03.2020.

Hotel Memories Miramar 4*, Havana

Grand Memories Varadero 5*, Varadero

1.968 Eur

Cena aranžmana je radjena na bazi minimum 16 putnika. 

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene!

 

U cenu aranžmana je uračunato: 

 • Avio karta sa svim aerodromskim taksama Beograd – Moskva – Havana – Moskva – Beograd. Dozvoljen prtljag: 23 kg čekirani i 8 kg ručni prtljag. U slučaju da prtljag prelazi navedene dozvoljene opcije, putnik će morati da doplati na aerodromu, prema tarifi avio prevoznika. Obroci u avionu: na kraćim letovima sendvič, na dužim letovima klasičan avio obrok.

 • Hotelski smeštaj: 3 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje), u hotelu klase 4* u Havani i 7 noćenja na bazi All inclusive usluge (švedski sto samoposluživanje, doručak, ručak, večera, osnovna pića), u hotelu klase 5* u Varaderu 

 • Zajednički transfer od aerodroma Havana do hotela u Havani, transfer od hotela u Havani do hotela u Varaderu i transfer od hotela u Varaderu do aerodroma u Havani.

 • Poludnevno razgledanje Havane, sa jednočasovnom vožnjom oldtimer automobilima i tročasovnom pešačkom turom starim gradom, sa ručkom, u pratnji licenciranog vodiča na engleskom jeziku, uz asitenciju pratioca grupe iz Beograda.

 • Pratilac grupe iz Beograda tokom celog putovanja.

 • Organizacija i realizacija putovanja.

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Izlazna taksa sa Kube (25 CUC).

 • Zdravstveno putno osiguranje.

 • Napojnice u hotelu.

 • Lični troškovi putnika.

 • Fakultativni izleti (informacije o detaljima i cenama u agenciji u Beogradu, a rezervacije i uplate su prilikom rezervisanja i plaćanja aranžmana. Fakultativni izleti su na engleskom jeziku, uz asitenciju pratioca grupe iz Beograda).

 • Sve što nije navedeno u delu "U cenu aranžmana je uračunato".

 

Napomena: Jednokrevetna i trokrevetna soba, na upit

 

Fakultataivni izleti z Havane:

* VEČERA U RESTORANU LA FONTANA I TROPICANA CABARET SHOW

 • Nakon večere u restoranu, transfer, autobusom od hotela do TROPICANA CABARET SHOW. 
 • Poseta najspektakularnijem kabareu na otvorenom, gde možete uživati u kubanskom folkloru i muzici. Tropikana je najveće i najluksuzinije mesto za noćni izlazak u Havani. Ovaj klub je vrlo brzo zasenio sve druge klubove, svojim maštovitim programom i grandioznošću. Više od 200 vrlo pažljivo odabranih izvodjača, najboljih pevača, igrača i muzičara garantuju izvranredan provod. U 23.45h povratak u hotel.  
 • Cena po osobi: 130 eur (uključeno: piće dobrodošlice, sedište, prefomans, ¼ boce kubanskog ruma).

 

* DOLINA VINALES, RUČAK UKLJUČEN 

 • Vožnja udobnim i klimatizovanim autobusom do Pinar del Rio, zapadni deo Kube koji je poznt po uzgajanju duvana. Nakon vožnje kroz eksluzivnu oblast La Habane, proćićete kroz polja duvana i uživati u prirodnim lepotama i impresivnoj vegetaciji zapadnog dela Kube. Obilazak Vinales Doline, murala iz praistorije. Kratka pauza na putu do Las Jasmines gde ćete imati prilike da uživate u spektakularnom pogledu na celu dolinu. Izlet nastavljate do ‚‚La Cueva del Indio‚‚ gde će te imate jedinstvene iskustvo da jedridite rekom koja protiće kroz planinu Haystack Hillock na tradicionalnom brodu Ručak u lokalnom restoranu i poseta Indijanskoj pećini. U 16h povratak u hotel u Havani. 
 • Cena po osobi: 70 eur

 

Fakultataivni izleti Iz Varadera:

* Jeep safari

 • Sastanak sa vodičem u hotelu do mesta gde se preuzimaju džipovi. Vožnja džipovima kroz fantastične predele unutrašnjosti Kube. Nakon adrenalinske vožnje sledi osveženje - Gnjuranje na koralnim grebenima, gde ćete upoynati fascinatan podvodni svet Kariba. Poseta jednoj od najpoznatijih kubanskih pećina. Ručak na farmi u kubanskom stilu. Jednostavno uživanje u lepoti prirode Povratak u hotel.
 • Cena po osobi: 75 eur

 

* Katamaran, Delfini i Blanco Key

 • Transfer autobusom do Marine odakle počinje vaše krstarenje katamaranom. Na plovidbi imaćete otvoreni bar, možete se osvežiti uz pivo, rum ili bezalkolna pića. Najpoznatije malo ostrvo u bizini Varadera je Cayo Blanco, na koje vas vodimo na ovom izletu je pravi raj na zemlji, beli pesak, plame i tirkizno more. Pre nego li dodjemo do ovog rajskog ostrva družićete se i sa delfinima, jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti. Nakon plivanja sa delfinima sledi uživanje na plaži Cayo Blanco-a, na kojoj imamo i ručak. 
 • Cena po osobi: 95 eur

 

* Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara 

 • Sastanak sa vodičem ispred hotela. Obilazak Cienfuegos-a, sa posetom Central parku, Prado promenadi, palati Valle, pored ostalih kulturno istorijskih znamenitosti. Sledi obilazak Trinidada, jedan od najautentičnijih gradova Srednje Amerike: glavni trg, gradska crkva, buvlja pijaca, “Canchánchara” bar gde se degustira istoimeno popularno kubansko piće. Ručak u starom gradu, 1 piće je uključeno u cenu. Dolazak u Santa Claru, poslednje mesto stanovanja Če Gevare. Povratak u Varadero. 
 • Cena po osobi: 80 eur

 

Napomena: Za organizaciju fakultativnih izleta potrebno je min 16 prijavljenih putnika. Rezervacije i uplate su prilikom rezervisanja i plaćanja aranžmana.

 

Opis hotela:  Hotel Memories Miramar 4* - https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-miramar - Habana - Smešten u Havani, Memories Miramar Havana , hotel klase 4* otvoren je 2001. godine u zgradi luksuznog stila. Ovaj ekskluzivni smeštaj, na 10 km od Starog trga, ima terasu za sunčanje, otvoren bazenu i ležaljke, saunu i hidromasažnu kadu. Hotel ima idealnu lokaciju u poslovnom delu, a ima sadržaje poput teniskog terena, frizerskog salona i terena za skvoš. Nalazi se na oko 6 km od centra Havane. Okeanarijum i delfinarijum su u neposrednoj blizini hotela. Uređene u modernom dizajnu, sobe nude klimatsku kontrolu, prostor za sedenje, a imaju i peglu i dasku za peglanje. Neke sobe uključuju pogled na more. Sobe imaju kupatila sa tušem, fenom za kosu i bade mantilima. Prostrani restoran objekta služi razna međunarodna jela, a doručak se servira po principu švedskog stola - samoposluživanje. Gosti se mogu odmarati u lokalu na plaži uz omiljeno piće (uz doplatu). Memories Miramar Havana nudi nekoliko sportskih aktivnosti, poput tenisa na travnjaku, odbojke i stonog tenisa. Hotel Grand Memories Varadero 5* - https://www.memoriesresorts.com/resort/grand-memories - varadero - Elegantne i prostrane sobe dostupne su u raznim kategorijama soba pogodnih za parove, porodice ili putnike solo. Sobe su klimatizovane i imaju satelitstku TV, sef, telefon, peglu i dasku za peglanje, mini bar, aparat za kafu, toaletne potrepštine u kupatilu, fen za kosu. Gosti svih uzrasta mogu uživati u uzbudljivim aktivnostima tokom dana uz svakodnevne sportske aktivnosti i večernju zabavu. Uživajte u blistavim bazenima, uživajte u raznim kopnenim i vodenim sportovima, vežbajte u fitnes centru ili se podmladite u spa centru. Deca će se sjajno provesti u dečijem klubu, koji sadrži igralište sa nadziranim aktivnostima i igrama. Kulinarski stručnjaci hotela, stvorili su jedinstveno iskustvo za goste. Imaju nešto za svaki ukus i savršen ambijent za ukusne obroke, nakon dana provedenih na rajskim plažama. Uživajte u međunarodnom bifeu (švedski sto servis – samoposluživanje), koji nudi predivnu kolekciju omiljenih jela, kao i nekoliko a la carte restorana sa raznovrsnim svetskim kuhinjama. Ugasite žeđ neograničenim domaćim i međunarodnim pićima. Bez obzira da li se družite u predvorju ili uz bazen ili uživate uz piće na plaži, ljubazno osoblje čuvaće vam čašu 24h. Sa osam barova, među kojima možete birati, nikada niste daleko od hladnog osveženja.

Uslovi i način plaćanja: 

 1. Cena je izražena u eurima, plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po zvaničnom srednjem kusru NBS, na dan uplate.
 2. 50% od ukupne cene aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 3. 3. na rate: 50% od ukupne cene aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a ostatak se može platiti u ratama – čekovima gradjana, od čega poslednja rata može biti najviše 30 dana od završetka putovanja.
 4. Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa.
 5. Ppreko administrativne zabrane za firme sa kojima Organiyator putovanja ima potpisan ugovor
  • Plaćanje može biti: 1. Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uz profakturu uplatom na račun Organizatora putovanja, ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro) 

 

Viza za Kubu nije potrebna za građane Srbije sa pasošem Republike Srbije. Za građane Bosne i Hercegovine, potrebna je viza (tourist pass) i ona se dobija u konzulatu Kube u Budimpešti. Za građane Hrvatske, potrebna je viza (tourist pass), a dobija se u konzulatu Kube u Beču. Važna napomena:  Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.  Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.  Medjunarodno putno osiguranje se preporučuje te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih.  Uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade.  Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju Organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje Organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.  Molimo da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije.  Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza i deviznog kursa promeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos. Ovaj program je u skladu sa Opštim uslovima putovanja agencije Organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardima.

 

ZA SVA POTREBNA OBAVEŠTENJA IZVOLITE SE OBRATITI NA ADRESU agencije Aero Turs

 • Obrenovićeva bb, T.C. Gorča lokal P7, Niš
 • Vazduhoplovaca 24, Aerodrom " Konstantin Veliki ", Niš
 • Telefonom: +381 18 290 099, +381 18 553 223, +381 18 523 886, +381 69 44 84 633 , +381 69 44 84 634.

 

 

Organizator putovanja OTP 61/2016, ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja