Krstarenje - Turska i Grčka ostrva - april 2020

Krstarenja su hedonizam za svakog svetskog putnika i ultimativni vid putovanja. Jedna od glavnih prednosti krstarenja je to što se svako jutro budite u drugom gradu.

 

ALL INCLUSIVE KRSTARENJE Eclectic Aegean

TURSKA I GRČKA OSTRVA 

 

8 dana - Ukrcavanje u Istanbulu 05.aprila 2020. 

cena od 927 eur

 

Cena uključuje: avio prevoz iz Beograda sa svim taksama + 8 dana krstarenja brodom Celestyal Crystal all inclusive paket pića + napojnice + lučke takse + 3 izleta (Heraklion, Santorini,Atina ) + transfer na Mikonosu + transferi povratni  (aerodrom/luka/aerodrom).


 

PROGRAM KRSTARENJA:


1 - 2. DAN - Istanbul, Turska

Istanbul je jedini grad na svetu koji pokriva 2 kontinenta, geografski, a i metaforički predstavlja mešavinu istoka i zapada. Bosfor seče ovaj grad i prlazi kroz centar, Evropa je na zapadu, a Azija na istoku. Vaš brod pristaje u evropski deo, u severnom delu grada. Kao prioritet postavite da obavezno posetite stari deo grada, Sultanahmet, gde se nalazi većina znamenitosti koje treba da obiđete. Najpovoljniji način za transport je tramvaj. Stanica se nalazi nekoliko minuta hoda od luke. Druga opcija je taxi, u ovom slučaju se pripremite na pregovore oko cene sa taxi vozačima. U ovom delu grada nalaze se: Topkapi palata koja je bila rezidencija osmanskih sultana, a danas je muzej (zatvorena je utorkom); Aja Sofija, simbol Istanbula, arhitektonsko čudo svog vremena, a danas jedna od najimpresivnijih građevina na svetu (zatvorena ponedeljkom); Plava džamija, sultan Ahmedova džamija koja je ime dobila po plavim pločicama koje pokrivaju unutrašnjost kupole i unutrašnje zidove i ručno su bojene. Sultan Ahmed je sagradio ovu džamiju sa željom da da zaseni lepotu i veličinu Aja Sofije (zatvorena je za vreme trajanja molitve); Hipodrom, tačnije ostaci carigradskog Hipodroma i Arheološki muzej Istanbul je grad koji poseduje magnetsku privlačnost. Vreva istanbulskih ulica, šarenilo tepiha i začina na bazarima, fascinantna istorija, veličanstvene građevine, magični Bosfor, neka potpuno drugačija i nepoznata kultura samo su neke od stvari zbog kojih ćete se zaljubiti u ovaj grad.

3. DAN - Canakale, Turska

Canakale je miran lučki grad koji se nalazi u moreuzu Dardaneli. Do centra grada kruzing kompanije nude šatl bas, udaljenost je oko 3km. Odavde možete posetiti ruševine drevne Troje, Arheološki muzej ili poluostrvo Galipolje, mesto održavanja čuvene istorijske bitke kod Galipolja iz I Svetskog rata.

4. DAN - Volos, Grčka

Volos se nalazi u podnožju planine Pelion. Jedan je od najvećih gradova i najprometnijih luka u Grčkoj. Ovo je jedna od najlepših oblasti u Tesaliji.

5. DAN - Heraklion (Krit), Grčka

Heraklion je glavni grad istoimenog okruga i predstavlja najveći grad južne Grčke, a ujedno i najveći i najznačajniji grad ostrva Krit. Sam grad predstavlja mešavinu svih kultura i naroda koji su osvajali kritsko ostrvo, a sačinjen je od dva glavna trga: Trg Laova, poznat po slavnoj fontani Morosini, a koji se ujedno nalazi i u samom centru grada, kao i Trg Platea Eleftherias koji se nalazi blizu luke. U blizini fontane Morosini nalazi se venecijanska Lođa (Loggia) iz XVII veka, sagrađena za vreme vladavine mletačke republike. Danas je u toj zgradi smeštena gradska uprava Herakliona.

6. DAN - Santorini i Mikonos, Grčka

Santorini, je jedno od najlepših grčkih ostrva, a smešteno je u južnom Egejskom moru. Ostrvo je mesto jedne od najvećih zabeleženih erupcija u ljudskoj istoriji, tzv. minojske erupcije. Ta erupcija se dogodila približno 1600. pne. Glavni grad je Fira. Tamne stene, plavetnilo mora i očaravajuća belina kuća kreiraju izuzetno fotogeničnu turističku destinaciju. Topli sunčevi zraci obasjavaju ovo drevno ostrvo tokom većeg dela godine, pa čak i za vreme takozvanog "kišnog razdoblja“ od novembra do marta. Toplo i suvo vreme vlada od aprila pa sve do oktobra, stoga je taj period idealan za potpuno uživanje u slikovitom kraju Santorinija. Na južnoj i jugoistočnoj strani ostrva se nalaze najpopularnije plaže od kojih je svaka na svoj način jedinstvena, zahvaljujući upravo svom vulkanskom poreklu.

Mikonos pripada Kikladima i jedno je od najpopularnijih ostrva iz ove grupe. Glavni grad je Hora (ili grad Mikonos), nalazi se na zapadnoj obali. Mikonos je definitivno jedna od najpolpularnijih destinacija za letovanje u Grčkoj.

7. DAN - Atina Pirej, Grčka

Pirej je udaljen 10 km od Atine. Ovo je jedna od najvećih evropskih putničkih luka.

8. DAN - Istanbul, Turska

Kraj Krstarenja.


  

Ne propustite ovo krstarenje! 

Za više informacija ili rezervacije krstarenja, molimo Vas pošaljite upit na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili nas kontaktirajte:

  • Ulica Obrenovićeva bb, T.C. Gorča lokal P7, Niš
  • Ulica Vazduhoplovaca 24, Aerodrom " Konstantin Veliki ", Niš
  • Telefonom: +381 18 290 099, +381 18 553 223, +381 18 523 886, +381 69 44 84 633 , +381 69 44 84 634.

 

Organizator putovanja OTP 273/2020 kat. A20, ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20


AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja