Malta 8. mart

 

MALTA

4 dana – AVIONOM IZ NIŠA


Malta je dobila ime po Feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je bila tvrđava. Malta se nalazi u Sredozemnom moru 96 km južno od Sicilije i 290 km severno od Afrike. U sastavu Malte ulaze i ostrva Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Malta ima dugu istoriju, koja se prostire daleko u prošlost čak pre 4500 godina. Njihov narod je jako pobožan, generacijama su gradili hramove i megalite teške i preko 50 tona, koji su čak stariji i od Egipatskih piramida. Na Malti su se godinama smenjivale razne civilizacije počev od Feničana, Grka, Kartaginjana, zatim vitezovi Sv.Jovana, Englezi, Nemci...

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan NIŠ / MALTA

Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja aviona. Let FR 5583 u 19:25h. Čekiranje za let. Po sletanju na Maltu u 21:25h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan MALTA/VALETTA I TRI GRADA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Valete I Tri grada. Polazak iz hotela u 09:30h. Tri GRADA je jedinstveni naziv za 3 stara GRADA opasana zidinama, Kospikva, Vitoriosa i Senglia. Tokom ture proći cemo Kospikvu, luku-gradić opasan duplim zidinama koji je ujedno i najveći od ova tri GRADA. Posle Kospikve dolazimo u Vitoriosu. Ona je idealno smeštena za bezbedno pristajanje brodova i tokom vremena dobila značajno mesto u pomorstvu, trgovini i vojnim aktivnostima. Pre nego što je Valletta Poslala glavni grad Malte, Vojne snage koje su želele da upravljaju Maltom su morale da uspostave kontrolu nad Vitoriozom zbog povoljnog položaja u odnosu na Veliku Luku Vallette. Treći grad Senglia se takođe naziva Civitas Invicta jer je uspeo da se odbrani od Otomanske invazije u velikoj opsadi 1565 godine. Ime Senglia grad je dobio po velikom majstoru, Claude de la Sengle. Ostrvo na kome Lezi Senglia bilo je povezano mostom sa Kospikvom u vreme vitezova Sv. Jovana i tako je dobila odlike ostrvceta. Tokom ture prošetaćemo uskim ulicama okruženim istorijskim crkvama i radjevinama Nakon obilaska povratak u Valetu i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  MALTA/MDINA – RABAT – MOSTA – ST ATONY – POPAJEVO SELO - BUGGIBA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili u 09:30 h odlazak autobusom na celodnevni izlet u centralni, unutrašnji deo ostrva. Prvo odredište MDINA, drevna prestonica Malte, s čijih tvrđava se pruža veličanstven pogled na celo ostrvo. Šetnja uskim uličicama tihog grada gdje je vreme stalo, upoznavanje s tradicionalnim načinom života, razgled KATEDRALE. Šetnja do obližnjeg RABATA, uz posjet ranohrišćanskim KATAKOMBAMA SV. CATALDA. Upoznavanje s istorijskim dolaskom apostola Pavla u ovo mesto. Razgled pitoresknog gradića MOSTA, gdje se nalazi CRKVA S KUPOLOM. Kupola je treća po veličini u Evropi. Nakon toga odlazak do Popajevog sela (ulaznica 11 eur )cuvene atrakcije koju vredi posetiti Mesto na kome je sniman dilm davne 1980-e godine. Poslednja destinacija je Budziba gde pravimo pauzu za rucak. Budziba je veoma popularno letovaliste i leti je ovde puno turista. Nakon ručka povratak u hotel individualno javnim prevozom. Slobodno vreme. Noćenje

4.dan. MALTA / NIŠ

Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Niš. Let FR 5582, let u 17:00 h. Po sletanju u Niš, kraj programa.

Termin putovanja

Hotel

Početna cena

21.02./24.02.2020.

06.03./09.03. 2020.

Hotel 3*

115 The Strand hotel & suite

First minute

198 eur

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Povratni avionski prevoz na relaciji Niš-Malta-Niš (uključen ručni prtljag i ap taxe dimenzije 40x23x20 do 5kg ) - kabinski prtljag dimenzija 55*40*25cm do 10kg uz doplatu 25 eur

- Smeštaj u hotelu 3* na Malti na bazi 3 noćenja sa doručkom u standard 1/2 sobama (115 Strand hotel ili slican hotel iste kategorizacije), doplata za sobu sa pogledom na more 15 eur po noći po osobi

- Transfer aerodrome-hotel-aerodrom

- Troškove organizacije putovanja

- Usluge pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje PEPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- Gradsku komunalnu taksu za Maltu i okolinu (0,5 eur dnevno po osobi, plaća se u hotelu)

- Fakultativne izlete

- Javni prevoz

- Doplata za 1/1 sobu 60%

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Mdina / Rabat /Mosta /Popajevo selo / Budžiba – 40 eur (nije uključena ulaznica za Popajevo selo 11 eur i javni prevoz za povratak do hotela 1,5 euro)

- Valetta i tri grada - 30 eur

- Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. *Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 20 prijavljenih putnika.

 USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pred polazak
 • Čekovima građana do 5 mesečnih rata. Prva rata 30%, preostali iznos na 4 rate do 01.04.2020.
 • Platnim karticama
 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžmana.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podležu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak na Malti, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (40 X 20 X 23 cm. - tezina 5kg).

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

NAPOMENA:

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!

Agencija Aeroturs Niš zadrzava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja