ISLAND - 1.MAJ 2019

 

 ISLAND
 

 

Avantura u zemlji gejzira i vulkana!


7 dana – AVIONOM IZ SOFIJE 

       26.04 – 02.05.2019.


Nedovoljno otkrivena i neistražena, ova mala ostrvska država na samom severu Evrope predstavlja pravu poslasticu za putnike odviknute od komercijalnih destinacija, željne avanture i novih iskustava. Island je zemlja nestvarnih prirodnih lepota u kojoj možete videti gotovo sve: od glečera opasanih ledom, preko polja lave, gejzira i vodopada pa sve do dugačkih plaža od belog i crnog peska, tektonskih ploča, termalnih izvora, plavih kitova, vulkanskih kupola kao i futurističkih građevina i još mnogo mnogo toga. Ovo nije obično putovanje, ovo je avantura koja se pamti čitavog života! #MangaIsland

 

Plan i program puta:

  1. dan – 26.04. Sofija – Rejkjavik

Sastanak grupe na aerodromu Sofija 2h pre leta. Let za Rejkjavik sa presedanjem. Po sletanju, transfer do smeštaja.  Smeštaj. Noćenje. 

  1. dan – 27.04. Rejkjavik

Doručak. Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika – najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja – katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Nocenje.

  1. dan – 28.04. Rejkjavik – Plava Lagna

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Plave lagune – jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Pravimo pauzu za opuštanje i kupanje u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravljenje nestvarnih fotki. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan – 29.04. Rejkjavik – Zlatni krug

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam preporučujemo fakultativni obilazak ‘’Zlatnog Kruga’’- ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -31 metra visok ‘’zlatni’’ vodopad, gejzir Strokur – najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park – mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan – 30.04. Rejkjavik-Beč

Doručak. Slobodan dan do polaska na transfer. Odjavljivanje iz smeštaja. Transfer do aerodroma. Let do Beča. Po sletanju transfer do hotela. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

  1. dan – 01.05. Beč

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno obilazak grada sa vodičem. Obilazak Opere, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Volksgarten, Trg Marije Terezije , Parlament, obilazak Mozartovog spomenika I šetnjom kroz Burggarten, Gradska kuća, Jevrejska četvrt, Bečki univerzitet i dvorsko pozorište,  Zavetna crkva (Votivkirche), šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica, šetnjom kroz Karlsplatz do dvorca Belvedere. Nakon obilaska slobodno vreme ili preporuka  obilazak Aqua tera zoo vrta. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan – 02.05. Beč - Niš

Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Niš.

Termin putovanja

Hotel

Cena

26.04./02.05.2018.

HOTEL 3*

CENA OD 1090 eur

 

 

ARANŽMANA OBUHVATA

-Povratni avionski  prevoz na relaciji Sofija/Reykjavik/Beč/Niš (uključen ručni prtljag I ap taxe)

-Smeštaj u hotelu  3*u Reykjaviku  na bazi 4 noćenja  sa doručkom

- Uključeni svi transferi u Reykjaviku I Beču

- Smestaj u hotelu 3* u Beču na bazi 2 noćenja

- Pešačka tura u Beču sa vodičem na srpskom jeziku

- usluge pratioca grupe

- troskove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- fakultativne programe

- transfer Niš / Sofija 20 eur

-Medjunarodno zdravstveno osiguranje  PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

-Gradsku komunalnu taksu za Rezkjavik I Beč (plaća se na recepciji hotela)

 

 USLOVI PLAĆANJA:

  • 50% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,
  • Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
    Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 50% od ukupne cene aranzmana a preostali iznos deponovanjem čekova građana do 25.04.2019. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta je 10%, na ime manipulativnih troškova.
  • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

  1. Plava Laguna 

Jedno od 25 svetskih čuda!Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave.Opuštamo se i kupamo u termalnoj vodi koja obiluje mineralima, algama i solima. Cena izleta: 110 eur

  1. Zlatni Krug

Izlet koji obuhvata najpopularnije i najposećenije prirodne atrakcije na Islandu. Posetićemo nacionalni park Thingvellir koji se nalazi u blizini jezera Thingvallavatn – najvećeg na Islandu. Park se prostire na površini od više od 90 km², a kanjon koji ga preseca predstavlja spoj evropske i severno-atlantske tektonske ploče. Slikaćemo se pored vodopada Gulfos gde ćemo prisustvovati tutnjanju hiljada tona ledene vode koja se sliva u kanjon, a obilazak ćemo završiti u geotermalnoj oblasti nacionalnog parka, čuvenoj po termalnim izvorima i gejzirima od kojih je najpoznatiji i najaktivniji Strokkur koji izbacuje vrele mlazove vode i do 20 metara u vazduh. Cena izleta: 110 eur

 

OPŠTE NAPOMENE:

  • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
    • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 


  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
    • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
    • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
    • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
    • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak na Islandu, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
    • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
    • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
    • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
  • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (tezina 7kg).

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.         

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja