SKENDERBEG TURA

                             

 

SKENDERBEG TURA

 

DRAČ – TIRANA – KROJA – BERAT – ARDENICA – VALONA

11. – 15. NOVEMBAR  2021.
4 dana / 3 noćenja/ avionom

 

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan BEOGRAD – TIRANA – DRAČ
Let avionom za Tiranu iz Beograda u 13:20h sa aerodroma Nikola Tesla. Sastanak grupe na šalteru 704 na Terminalu 1, dva ipo sata pre planiranog vremena leta (potvrdu vremena leta i sastanka na aerodromu dobićete dan pred put od agencije). Let u trajanju oko 70 tak minuta… Po sletanju i obavljanju graničnih formalnosti odlazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Krajlevska palata, vile u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija….Kraće slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Polazak za Drač. Dolazak u hotel na plaži Golem. Smeštaj i noćenje.

2.dan DRAČ – BERAT – ARDENICA – APOLONIJA – VALONA
Doručak. Slobodno vreme na plaži ili fakultativno polazak na izlet za Berat (srpski Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu koji je prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. U Nastavak putovanja do crkve Ardenica gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Polazak za arheološko rimski lokalitet Apolonija, nakon obilaska slobodno vreme u Valoni za šetnju i individualno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan DRAČ – KROJA
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme na plaži ili fakultativno oko 09.00 sati polazak za grad Drač sa vodičem. PANORAMSKO razgledanje grada Drača sa vodičem, najstariji Amfiteatar na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom i odlazak do pravoslavne crkve. Odlazak u vinariju gde se proizvodi i konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici. Nastavak putovanja za Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina. Povratak u hotel. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana sa muzikom. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan DRAČ – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme na plaži Golem za šetnju i uživanje. Napuštanje hotela. Oko podne polazak za aerodrom Tirana. Let za Beograd predvidjen oko 15:20h. Dolazak u Beograd.(KRAJ USLUGA).

 

 

  • CENA ARANŽMANA 389 €

  • FIRST MINUTE CENA 359 € DO 15.09.  

 

 

Cena aranžmana za dete od 2 do 12 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe je 309€

Cena aranžmana za treću odraslu osobu je  329€

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja 

 

NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

Avionski prevoz, na redovnij liniji, na relaciji Beograd-Tirana-Beograd, aviokompanijom Air Serbia;
Aerodromske takse (APT) u iznosu od 49€ (taksa aerodroma Nikola Tesla (Beograd) i aerodroma Tirana);
Smeštaj u hotelu As 4*, na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto) u Draču. Hoteli se nalaze na prelepoj peščanoj plaži Golem. Sve sobe su komforne,dvokrevetne i trokrevetne, TV, TELEFON, sa tuš – WC;
Panoramsko razgledanje Tirane;
Vodiča na putovanju i predstavnika u Albaniji;
Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice.
Fakultativni izleti ( komplet 85 € )
– Izlet za Drač i Kroju ( Muzej Skenderbeg), poseta Skenderbeg vinariji sa degustacijom; 35 €
– Izlet za Berat, Apoloniju, Valonu i Ardenicu; 35 €
– Večera u nacionalnom restoranu Dve Gitare – 30 €,
Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €.

 

OPISI HOTELA:
HOTEL AS (Albanian star) 4* Hotel AS (pun naziv – Albanian Star) se nalazi u zalivu Drača (deo Golem), na obali mora, 13 km od centra grada, na samoj plaži.Sadržaj hotela: privatna peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, restoran mediteranske kuhinje sa terasom, novi otvoreni bazen, parking, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, fitnes centar, menjačnica i sef na recepciji (uz doplatu), mini klub, živa muzika i animacija u večernjim satima.Sobe: Hotel ima 127 soba od kojih neke gledaju na more. Moderno opremljene sobe sa modernim nameštajem sadrže dva standardna ili jedan široki (francuski) ležaj, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, minibar, set za pripremu kafe i čaja, TV sa satelitskim kanalima, telefon i 24h room service, wi-fi internet (uz doplatu), fen, kupatilo i balkon.Usluga: Noćenje sa doručkom – doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija.

 

NAPOMENE:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija organizator putovanja ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putujete, u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40), agencija organizator zadržava pravo da otkaže putovanje ili realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom. Krajnji rok za otkazivanje aranžmana je pet (5) dana pre datuma polaska. U slučaju da je posle zaključenja Ugovora o putovanju došlo do promena u kursu na deviznom tržištu ili promena u tarifama prevoznika i aerodromskih i kompanijskih taksi, agencija organizator zadržava pravo korekcije cene programa putovanja.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 33/2021
Cenovnik br 1. od 20.08.2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja