VALENSIJA U SEPTEMBRU

 

 VALENSIJA U SEPTEMBRU

 

Valensija je jedan od najstarijih španskih gradova. Osnovali su je Rimljani u vreme konzula Decima Junija Bruta (španski: cónsul Décimo Junio Bruto), tačnije 138g. p. n. e. pod imenom „Valentia Edetanorum”. U to vreme Valensija je bila tipično rimski grad jer se nalazila u blizini mora, na rečnom ostrvu ispresecanom rimskim putem, odnosno Vía Augusta, koji je spajao Valensiju sa Rimom, glavnim gradom imperije. Ime je dobila od latinske reči valentia što znači vrednost, odnosno snaga. Jezgro grada bilo je u blizini današnjeg Trga Bogorodice (španski: Plaza de la Virgen), gde se nalazio romanski forum i raskršće ulica Kardo (španski: Cardo) i Dekumano (španski: Decumano) koje su bile, i danas jesu dve najvažnije ulice u gradu.VALENSIJA U SEPTEMBRU

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 

24.09. - 1.dan  NIŠ – BERGAMO

Sastanak putnika na aerodromu „Konstantin Veliki“ u 15.10h. Poletanje za Milano u 17.10 sati (let FR 5411). Dolazak u Bergamo u 19:10h. Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.

25.09. - 2.dan BERGAMO - VALENSIJA 

Lunch paket. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Valensiju FR 4631 u 08:45 h. Po sletanju, panoramska tura kroz grad sa vodičem na srpskom jeziku. Kapije grada - Porta de Serans i Tores de Kvart, katedrala, korida, zgrada berze, Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na pešačko razgledanje starog gradskog jezgra:  crkva Svetog Nikole, tržnica svile – Lonha (La Lonja de la Seda)sagrađena u XV veku, koja predstavlja pravi biser gotske arhitekture,boemska četvrta Barrio del Carmen, Devičanski trg sa Neptunovom fontanom, Kraljičin trg… povratak u hotel je individualan. Noćenje.

26.09. - 3.dan VALENSIJA 

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu I muzeju umetnosti I nauke. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Nakon završetka izleta povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

27.09. - 4.dan VALENSIJA – BENIDORM - ALIKANTE

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

28.09. - 5.dan VALENSIJA - BERGAMO – NIŠ

Lunch paket. Napuštanje hotela. Organizovan transfer do aerodroma  Let za Bergamo u 6:25 sati ( let FR 4632 ). Polazak aviona za  Niš u 15:10 sati ( let FR 5410 ). Dolazak u Niš u poslepodnevnim časovima. Kraj programa!

 

Cena aranžmana:

 

 Datum putovanja

                   Hotel

Cena  aranžmana

24/28.09.2019.

                 HOTEL 3*

PROMO CENA DO

15.08.2019. -  325  eur

DINARSKI DEO ARANŽMANA: 11.900,00

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: (dinarski + devizni)

 • Avionski prevoz na relaciji NIŠ – BERGAMO – VALENSIJA – BERGAMO – NIŠ low cost letom kompanije RyanAir sa uključenim svim aerodromskim taksama i malom kabinskom torbom dimenzija 40*30*20
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Bergamu,
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Valensiji
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Svi transferi predvidjeni programom ;
 • PanoramskI obilazak grada
 • Usluga pratioca grupe;

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izleti i ulaznice za objekte tokom pešačkog razgledanja Valensije, Benidorma i Alikantea
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje (PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA);
 • Gradsku komunalnu taksu za Bergamo I Valensiju (plaća se u agenciji) 3 eura po danu .
 • Individualne troškove putnika;
 • Prtljag do 10 – 50 € ili 20 kg – 140 €

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Pešačka tura – 18 eur / deca do 12 god. 15 eur
 • Poludnevni izlet Kalatravin uz grad 45 eur / deca do 12 god. 55 eur
 • Celodnevni izlet Benidorm I Alikante 55 eur / deca do 12 god. 55 eur
 • PAKET IZLETA: 110 eur

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 30 PLATIVIH PUTNIKA).

Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu BANKE INTESE;

30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranzmana, ostatak do 15 dana pred polazak.

 OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Španiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.   

Organizator putovanja TA” Aero Turs Niš”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Niš” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja