PORTO

 

 

 

LISABON - PORTO

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

8 dana – AVIONOM IZ NIŠA

 

 

1.Dan 26.03.2019. NIŠ – BERGAMO

Sastanak grupe na aerodromu Konstantin Veliki, dva sata pre poletanja. Let za Bergamo u 14:35h. Sletanje u Bergamu. Po sletanju transfer do hotela uz informativno upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.Dan 27.03.2019. BERGAMO - PORTO

Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Porto u 07:00h. Po sletanju, panoramsko razgledanje Porta. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i crvenim stepeništem. Priča se da je upravo ta radnja inspirisala određenu scenografiju za Harija Potera. Popodne moguce je za sve zainteresovane putnike organizovati fakultataivni odlazak (peške ili gradskim prevozom) na degustaciju vina i prezentaciju jednog od eminentnih vinskih podruma. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.Dan 28.03.2019. PORTO – KOIMBRA – LISABON

Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova. Polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri.  Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Planirani dolazak je oko 17:00 časova. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.Dan 29.03.2019.  LISABON

Doručak. Slobodan dan ya individualne aktivnosti ili fakultativno:  u 09:00 časova polazak na četvoročasovno razgledanje garda u pratnji vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, panoramski osvrt na dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna i katedrala SE odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Predlažemo individualnu vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. Slobodno popodne. Noćenje.

5.Dan 30.03.2019. LISABON– SINTRA – CABO DA ROCA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL – LISABON

Doručak. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati celodnevni fakultativni izlet u Sintru sa polaskom u 08:30 časova. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 45 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon oko 17:00 časova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti gde predlažemo individualnu posetu jednom od čuvenih FADO restorana. Noćenje.

6.Dan 31.03.2019. LISABON

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporuka poseta novom delu grada EXPO gde imate predivan pogled na najduži most u Evropi Vasco De Gama. Noćenje.

7.Dan 01.04.2019. LISABON – PORTO

Doručak. Napuštanje hotela. U 09h polazak iz Lisabona. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Pauza u mestu i nastavak puta za Porto. Po dolasku u Porto smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

 

8.Dan 02.04.2019. PORTO-BERGAMO-NIS

Doručak. Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Bergamo u 06:40h. Po sletanju čekiranje za sledeći let Bergamo – Niš u 15:00h.

 

 

 

           Termin putovanja

                           Hotel

                             Cena

           26.03./02.04.2019.

                         HOTEL 3*

                   CENA OD 517 eur

 DINARSKI DEO ARANZMANA:  17.600 dinara

 

 

ARANŽMANA OBUHVATA DEVIZNI + DINARSKI DEO:

-Povratni avionski  prevoz na relaciji Niš/Bergamo/Porto/Bergamo/Niš sa kompanijom Ryanair (uključen ručni prtljag I ap taxe)

-Smeštaj u hotelu  3*u Lisabonu  na bazi 4 noćenja  sa doručkom (hotel Residencial horizonte 3* )

- Smeštaj u hotelu 3* u Portu na bazi 2 noćenja sa doručkom (hotel ...)

- Povratni transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Portu

- Smestaj u hotelu 3* u Bergamu na bazi 1 noćenja sa doručkom (hotel bergamo 3*)

- Povratni transfer u Bergamu aerodrom – hotel – aerodrom

- panoramsko razgledanje grada Porto sa vodičem na srpskom jeziku

- transfer Porto-Koimbra-Lisabon-Porto

- usluge pratioca grupe

- troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- fakultativne programe

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje  PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- Gradsku komunalnu taksu za Lisabon I Bergamo (plaća se na recepciji hotela)

 

 USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 15 dana pred polazak,
 • Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
  Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 30% od ukupne cene aranžmana u kešu, a preostali iznos deponovanjem čekova građana do 30.04.2019.
 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Pešačka tura kroz Lisabon, obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku – 18 € odrasli / 15 € deca
 • Sintra, Cabo da Roca, Caskais – 50 eura po osobi; Ukoliko želite ulazak u Kraljevsku palatu u centru Sintre –doplata je 15 eur sa uključenom rezervacijom i vodičem.
 • Univerzitet Koimbra( ulaznica sa obilaskom)  – 15 eura po osobi.
 • Degustacija vina u Portu– 20 eura (ulaznica obuhvata prevoz, degustaciju 2 vrste porto vina i razgledanje podruma)
 • Fado veče - 50 € odrasli / 45 € deca

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranzman.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Portugaliji I Italiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (55 X 40 X 20 cm.)(tezina 10kg).

 

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate. 

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013.

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja