Madrid - 5 dana avionom od 385 EUR

 

 

 

MADRID

 

- GLAVNI GRAD ŠPANIJE –

 

5 DANA – AVIONOM IZ SOFIJE

POLAZAK IZ NIŠA

 

 

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  SOFIJA / MADRID

  Dolazak na aerodrom u Sofiji dva sata pre poletanja aviona. Let FR6409 u 06:20h.

Čekiranje za let. Po sletanju u Madrid u 08:55h,  odlazak na panoramsko  razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III . Transfer do hotela. Smeštaj.  Slobodno popodne za individualni oblilazak ili šetnju. Noćenje..

2.dan.  MADRID / TOLEDO

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna ; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza. Povratak u Madrid. Noćenje. 

3.dan. MADRID/ SEGOVIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta  Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama . Obilazak dvorca Alkazar  i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Uveče predlažemo mogućnost obilaska barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze: raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u tipičnoj opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje. 

4.dan.MADRID

Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan MADRID – SOFIJA

Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Sofiju. Let FR6410, let u 10:45h.Po sletanju u Sofiju transfer do Niša.

 

Termin putovanja

Hotel

Početna cena

17.10./21.10. 2018.

Hotel 3*

od 385 €

Dinarski deo aranžmana: 11.990 dinara

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu INTESA banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima, + dinarski deo po osobi i cena je sklona promeni zavisno od datuma rezervacije!

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA DINARSKI + DEVIZNI DEO:

- Povratni avionski  prevoz na relaciji Sofija-Madrid-Sofija sa kompanijom Ryanair

  (uključen ručni prtljag I ap taxe dimenzije 55x40x20)

- Smeštaj u hotelu  3*u Madridu  na bazi 4 noćenja sa doruckom (hotel Gran Legazpi ili hotel city house Florida ili hotel iste ili slicne kategorizacije),

-  panoramsko razgledanje grada,

- Transfer aerodrome-hotel-aerodrom

- Troškove organizacije putovanja

        

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- medjunarodno zdravstveno osiguranje  PEPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- gradsku komunalnu taksu za Madrid I okolinu placa se na recepciji hotela

- Transfer Niš - Sofija – Niš 35 eur

- fakultativne izlete

- javni prevoz

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Toledo - Cena izleta:   69 €*

Segovija – Cena izleta: 69 €*

 

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta. *Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 20 prijavljenih putnika.

 

 

  USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,
 • Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
  Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).
 • Deviznio deo aranžmana, plaća se na 5 jednakih mesečnih rata (jul - novembar 2018), deponovanjem čekova građana. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta je 10%, na ime manipulativnih troškova.

           Platnim karticama

 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podležu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Španiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (55 X 40 X 20 cm. - tezina 10kg).

                                                                                                             

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

 

  NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na dinarski deo primenjuju se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.

 

          Agencija Aeroturs Niš zadrzava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

 

 

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

 

***PROMO PONUDA***

MADRID AVIONOM IZ SOFIJE

17/21.10.2018.

PROMO CENA 329 EUR

PRVIH 5 PUTNIKA IMA 10% POPUSTA

POZURITE!!! PRIJAVE SU U TOKU

 

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja