Andaluzija

 

ANDALUZIJASevilja - Plaza de EspanaPROGRAM PUTOVANJA: 

19.09. - 1.dan  NIŠ– BERGAMO

Sastanak putnika na aerodromu “Konstantin Veliki “ dva sata pre leta. Poletanje za Bergamo u 17.05 sati. Po sletanju u Bergamo transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.

20.09. - 2.dan BERGAMO - SEVILJA

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma. Let za Sevilju. Po sletanju, transfer I smeštaj u hotel. Fakultativno obilazak Sevilje. Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka. Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak oko treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”)... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj nekada minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju  već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno popodne. Noćenje.

21.09. – 3.dan SEVILJA - KORDOBA

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Po dolasku, odlazak u obilazak grada. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao sto su stari rimski most, Meskita dzamija i jevrejska cetvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska cetvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smestena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

22.09. – 4.dan KORDOBA - GRANADA

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja ka Granadi. Po dolasku panoramski obilazak Granade, najposećenijeg grada Andaluzije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Smeštaj u hotel. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade, popularni kvart Albaisin. Fakultativno obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mesuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti... Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha... fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Nakon obilaska Alhambre slobodno vrijeme za odmor. Fakultativno odlazak na najbolji flamenco. Noćenje.

23.09. – 5.dan GRANADA - MALAGA

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja do Malage. Po dolasku, smeštaj u hotel.  Fakultativno panoramsko pešačka tura: Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Po završetku obilaska. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

24.09. – 6.dan MALAGA – MARBELJA - RONDA

Doručak. Fakultativno obilazak gradova Marbelja I Ronda. Vožnja ka Marbelji. Marbelja je najpoznatije letovalište ove regije Costa del sol... Panoramski obilazak grada i slobodno vreme. Nastavak vožnje prema Rondi koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž moze svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posetioci Ronde. Nakon šetnje gradom povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

25.09. – 7.dan MALAGA – BRATISLAVA – NIŠ

Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Bratislavu, okvirno vreme 06:40h. Po sletanju slobodno vreme do polaska na let za Niš. Predvidjeno vreme leta u 14:20h. Po sletanju u Niš, kraj programa.

 

Cena aranžmana:

 

Datum putovanja

Hotel

Cena aranžmana

19/25.09.2020.

HOTEL 3*

PROMO CENA 699  eur

Za prvih 10 mesta

 

 

 

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionski prevoz na relaciji NIŠ – BERGAMO – SEVILJA – MALAGA - BRATISLAVA - NIŠ low cost sa uključenim svim aerodromskim taksama I malom kabinskom torbom dimenzija 40*23*20 do 4 kg I kabinskim prtljagom dimenzija 55*40*23cm do 10kg
 • Svi transferi I obilasci po programu
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Bergamu,
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Malagi,
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Granadi
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kordobi
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sevilji
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Usluga pratioca grupe;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativni obilazak Sevilje – 18 eur
 • Fakultativno obilazak Alhambre – 65 eur
 • Ulaznica za Meskita katedralu u Kordobi – 15 eur
 • Fakultativno panoramsko pešačka tura Malaga – 18 eur
 • FakultativnI izlet Marbelja – Ronda 50€
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje (PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA);
 • Gradsku komunalnu taksu za sve hotele (plaća se u hotelu po dolasku)
 • Individualne troškove putnika;
 • Prtljag do 20 kg;(proveriti za doplatu u agenciji)

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).

Prijave za fakulativni izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS

 • 30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranzmana, ostatak do 15 dana pred polazak.
 • Odloženo čekovima gradjana na 6 mesečnih rata. I rata 30% prilikom prijave gotovinski, preostali iznos u 5 jednakih mesečnih rata zaključno sa 01.10.2020.

OPŠTE NAPOMENE:

• Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
• Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Španiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
• Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
• Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
• Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.           

Organizator putovanja TA” Aero Turs Niš”, licenca kat. OTP br.253 od 2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Niš” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja