LISABON U PROLEĆE- 4 DANA AVIONOM

 

 

 

LISABON

5 dana – AVIONOM IZ NIŠA

 

 

 

 

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  02.04.NIŠ - BERGAMO

Dolazak na aerodrom Konstantin Veliki dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let FR 5411 predvidjeno poletanje u 17:10h.  Po sletanju transfer do hotela u Bergamu. Noćenje.

 1. dan 03.04. LISABON

Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Lisabon FR 2087 oko 06:20 h. Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

 1. dan 04.04. LISABON

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazimo Trg Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trg Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnju nastavljamo kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. . Slobodno vreme. Fakultativno odlazak na Fado veče. Noćenje.

 1. dan 05.04. LISABON/SINTRA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Fakultativni celodnevni izlet   do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak  palate Nacionale . Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan 06.04. LISABO - SOFIJA

Slobodan dan do polaska na transfer za aerodrom. Let za Sofiju W6 4374. Predvidjeno vreme poletanja u 15:40h. Po sletanju u Sofiju transfer do Niša. Kraj programa.

 

 

Termin putovanja

Hotel

Cena

02.04./06.04.2019.

HOTEL AMAZONIA  3*

CENA OD 375 eur

DINARSKI DEO ARANŽMANA: 16.000,00 dinara

 

 

ARANŽMANA OBUHVATA DEVIZNI + DINARSKI DEO:

-Povratni avionski  prevoz na relaciji Niš/Milano/Lisabon/Sofija (ručni prtljag uz doplatu 20 eura, ap taxe ukljucene u cenu )

-Smeštaj u hotelu 3* u Bergamu na bazi 1 noćenja

-Smeštaj u hotelu  3*u Lisabonu  na bazi 3 noćenja  sa doručkom (hotel Amazonia 3* )

- Povratni transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu I panoramsko razgledanje

- usluge pratioca grupe

- troskove organizacije putovanja

 

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- fakultativne programe

- transfer Sofija / Niš  20 eur

-Medjunarodno zdravstveno osiguranje  PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

-Gradsku komunalnu taksu za Bergamo I Lisabon (plaća se na recepciji hotela)

 

 USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,
 • Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
  Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 30% od ukupne cene aranzmana a preostali iznos deponovanjem čekova građana do 10.04.2019. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta je 10%, na ime manipulativnih troškova.
 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika ):

 • Pešačka tura obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku – 20 € odrasli
 • Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 48 € odrasli (U cenu nisu uključene ulaznice za palate u Sintri )
 • Fado veče - 50 € odrasli

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranzman..

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Portugaliji I Italiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (55 X 40 X 20 cm.)(tezina 10kg).

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.       

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja