LISABON

6 dana – avionom iz Niša

 

 

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  09.11. NIŠ - BERGAMO – LISABON

Dolazak na aerodrom Konstantin Veliki dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let FR 4672 predvidjeno poletanje u 13:45h.  Po sletanju nastavak letom za Lisabon, let FR 2086 predvidjen let u 17:40h. Po sletanju transfer do hotela. Noćenje.

2.dan 10.11. LISABON

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta –panoramsko - pešačka tura. Obilazimo Trg Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trg Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnju nastavljamo kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. . Slobodno vreme. Fakultativno odlazak na Fado veče. Noćenje.

3.dan 11.11. LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Fakultativni celodnevni izlet   do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak  palate Nacionale . Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan 12.11. LISABON LISABON / OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE / LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.dan 13.11. LISABON - BUDIMPEŠTA

Slobodan dan do polaska na transfer za aerodrom. Let za Budimpeštu W6 2393. Predvidjeno vreme poletanja u 18:20 h. Po sletanju u Budimpeštu transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6 dan 14.11. BUDIMPEPTA - NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer. Transfer na aerodrome. Let za Niš JU 1627 u 21:55 h. Kraj programa.

 

Termin putovanja

Hotel

Cena

09.11./14.11.2019.

HOTEL 3*

 PROMO CENA DO 10. 10. - 395 eur

REDOVNA CENA - 425 eur

DINARSKI DEO ARANŽMANA: 16.900,00

(dinarski deo aranzmana je iznos avio karte koji je sklon promeni u zavisnosti od momenta rezervacije)

ARANŽMANA OBUHVATA DEVIZNI + DINARSKI DEO:

- Povratni avionski prevoz na relaciji Niš/Milano/Lisabon/Budimpešta/Niš sa low cost kompanijom (uključen ručni prtljag dimenzija 40*30*20cm i ap taxe)

- Smeštaj u hotelu  3*u Lisabonu  na bazi 4 noćenja  sa doručkom (hotel  3*)

- Smeštaj u hotelu  3*u Budimpešti na bazi 1 noćenja  sa doručkom ( hotel 3*)

- Povratni transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu I Budimpešti

- Usluge pratioca grupe + troskove irganizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- Fakultativne programe

- Doplata za prtljag na letu, ručni do 10 kg – 50 €

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- Gradsku komunalnu taksu za Lisabon i Budimpeštu (plaća se u hotelu 2-4 eur dnevno po osobi)

 

 USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,
 • Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
  Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana aranzmana a preostali iznos deponovanjem čekova građana do 01.12.2019.
 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Panoramsko - pešačka tura obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku – 35 € odrasli / 15 € deca
 • Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 60 € odrasli / 45 € deca (U cenu uključena ulaznica za Nacionalnu palatu u Sintri )
 • Obidoš, Batalja, Nazare – 60 € odrasli / 45 € deca
 • Fado veče - 55 € odrasli / 45 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 25 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman.. 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Portugaliji I Italiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (55 X 40 X 20 cm.)(tezina 10kg).

NAPOMENA:

            Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate. 

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja