LISABON

6 dana – avionom iz

Niša

  

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

06.05. - 1. dan NIŠ - LISABON

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Let za Beč, predvidjeno vreme leta 08:40 h.  Po sletanju u Beč, nastavak leta za Lisabon.  Po dolasku panoramsko - pešački obilazak Lisabona sa vodičem na srpskom jeziku; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Noćenje.

07.05. - 2. dan LISABON – SINTRA, KASKAIS, ESTORIL, KABO DA ROKA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Fakultativni celodnevni izlet   do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

08.05. – 3. dan LISABON – OBIDOS, BATALJA, NAZARE

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

09.05. - 4. dan LISABON - CRISTO REI – ARRABIDA - SETUBAL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Fakultativni celodnevni izlet   za Arrabidu. Odlazak preko mosta 25.april… Obilazak svetiliste Cristo Rei, poseta vinariji Fonseca (uz degustaciju ), odlazak na Sesimbru mesto na moru gde se daje slobodno vreme za rucak. Nastavlja se put kroz planinu Arrabidu uz foro pauzu I prolazi se dalje kroz grad Setubal I vraca se do Lisabona preko mosta Vasco da Gama. Slobodno vreme. Noćenje.

10.05. - 5.dan LISABON - MALTA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer. Organizovan transfer do aerodroma. Polazak aviona za Maltu. Po sletanju, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

11.05. – 6. Dan MALTA – NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodrome. Čekiranje za let za Niš. Po sletanju, kraj programa.

Termin putovanja

Hotel

Cena

06/11.05.2020.

 

Hotel 3*


Promo cena - 530€

 


ARANŽMAN OBUHVATA:

- Povratni avionski prevoz na relaciji Niš-Beč/Lisabon/Malta/Niš sa uključenim ručnim prtljagom dimenzija 40*30*20cm – 5kg i ap taxe – doplata za prtljag do 10 kg - 55 eur

- Smeštaj u hotelu 3* u Lisabonu na bazi 4 noćenja sa doručkom

- Smeštaj u hotelu 3* na Malti na bazi 1 noćenja sa doručkom

- Organizovani svi transferi

- Usluge pratioca grupe

- Troškove organizacije putovanja

- Panoramski obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- Fakultativne programe

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

- Gradsku komunalnu taksu za Lisabon i Maltu, (plaća se na recepciji hotela)

USLOVI PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, ostatak do 10 dana pred polazak 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 60 € odrasli / 45 € deca (U cenu uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri i slušalice)
 • Celodnevni izlet Obidoš, Batalja, Nazare – 60 € odrasli / 45€ deca.
 • Celodnevbi izlet Arrabida, Setubal – 60 eue odrasli / 45 eur deca
 • Fado veče - 55 € odrasli / 45 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 • Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).
 • Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji uz prijavu za aranžman. 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
  • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Portugaliji I Italiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
  • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
  • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (40 X 30 X 20 cm.)(tezina 4kg)

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20, garancija putovanja br. 0106/2020 od 01.01.2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

 

SVAKO PREKORACENJE PRTLJAGA, NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KAŠNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

Organizator putovanja Aero Turs Niš – licenca OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20, garancija putovanja br. 0106/2020 od 01.01.2020.

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja