Kipar - Maj 2020

  

KIPAR

6 dana / 5 noći

AVIONOM 

Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru, treći po veličini, u kome se nalazi internacionalni aerodrom. U luku ovog luksuznog letovališta pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u svemu onome što Larnaka nudi – čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu, mnogobrojim festivalima. Kada biste da malo odmorite od ležanja na plaži, tu su i druge aktivnosti da vaš dan učine ispunjenim: bioskopi, muzeji i istorijske atrakcije. Kada sunce zađe, svoje veče možete ispuniti plesanjem do ranih jutarnjih sati. U blizini Larnake je i Veliko slano jezero, svratište flaminga; zatim, grob svetog Lazara, srednjovekovni muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke, antički grad Kition.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan (SOFIJA, BEOGRAD, SKOPLJE) – LARNACA

Dolazak na aerodrom u (Sofiji, Beogradu, Skoplju) dva sata pre poletanja aviona. Direktan let kompanijom Wizz Air. Sletanje na aerodrom u Larnaci. Organizovan transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

2. Dan LARNACA / PAFOS I AFRODITINA PLAŽA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog izleta PAFOS I AFRODITINA PLAŽA. Polazak je predviđen između 09.00 i 09.30h iz hotela. Na putu za Pafos i Limasol kroz Fasuri plantažu limunova i pomorandži i dolazi se do starog Grčkog utvrđenja i amfiteatra Kurium. Po obilasku utvrđenja se prolazi kroz britanske vojne baze Episkopi koje su na ostrvu ostale i nakon povlačenja kolonijalne vlasti i predstavljaju važna strateška uporišta Velike Britanije u Sredozemlju. Dolazak na Afroditinu plažu gde se po legendi boginja ljubavi rodila u morskoj peni; pauza za osveženje i odmor sa pogledom na Afroditinu stenu i kristalno čisto more. Nastavak puta ka gradu Pafosu koji ima najviše istorijskih spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Obilaze se katakombe Svetog Solomona i crkva Svetog Pavla, muzej “Kuća Boga Dionisosa” čuven po izuzetno očuvanim podnim mozaicima na kojima su oslikana scene iz grčke istorije i mitologije i prve Starogrčke geometrijske šeme. Po završetku obilaska ovog muzeja, koji se nalazi u luci Pafosa, sledi pauza za kafu ili ručak u nekom od mnogobrojnih lokala u luci (nije uračunato u cenu). Izlet se nastavlja posle pauze obilaskom grobnica kraljeva i kraljevskih porodica.

3. Dan LARNACA

Doručak. Slobodan dan za Individualne aktivnosti.

4. Dan LARNACA / NIKOZIJA 

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog izleta LARNAKA I NIKOZIJA. Polazak je predviđen između 09.00 i 09.30h iz hotela. Po dolasku u Nikoziju odlazak u Kiparski Arheološki muzej gde se može videti bogata kolekcija predmeta iz preko 9.000 godina duge istorije ostrva. Izlet se nastavlja šetnjom krivudavim uličicama starog kiparskog trgovačkog grada gde se šire mirisi egzotičnih začina, a oči odmaraju na šarenilu izloženih roba. Pauza za kupovinu ili uživanje u nekoj od mnogobrojnih mesnih kafana. Nakon toga odlazak u centar Nikozije i kratka šetnja po glavnoj ulici na kojoj se nalazi granični prelaz sa turskim delom Kipra; pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana (nije uračunato u cenu). Nastavak izleta posetom katedrali Svetog Džona i odlaskom u muzej Vizantijskih ikona i fresaka. Nakon toga odlazak do “Zelene linije” i čuvenog zida koji razdvaja grad na grčki i turski deo, obilazak crkve Faneromeni koja se nalazi na samoj granici i odlazak do statue nezavisnosti Kipra. Povratak u hotel oko 17.00h. Noćenje.

5. Dan LARNACA 

Doručak. Slobodan dan za Individualne aktivnosti.

6. Dan LARNACA - (SOFIJA, BEOGRAD, SKOPLJE) 

Doručak. Odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma. Po dolasku na aerodrom prijava za let za (Sofiju, Beograd, Skoplje). Predviđeno poletanje u 16:10 h. Po sletanju, kraj programa.

 

Termin putovanja

Hotel

Cena

08.05 / 13.05.2020

HOTEL  2+*, 3*

HOTEL  4*

299 eur

389 eur

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS banke na dan uplate.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionsk prevoz na relaciji (Sofija, Beograd, Skoplje) - LARNACA -(Sofija, Beograd, Skoplje) - (uključen ručni prtljag i ap taxe dimenzije 40x23x20 do 5kg) - kabinski prtljag dimenzija 55*40*25cm do 10kg uz doplatu. O visini naknade za kabinski prtljag možete se informisati u našoj agenciji.
 • Smeštaj u hotelu  2+*, 3* u Larnaki na bazi 5 noćenja sa doručkom u standard 1/2 sobama (Hotel Cactus ili sličan hotel iste kategorizacije).
 • Transfer aerodrome - hotel - aerodrom.
 • Troškove organizacije putovanja.
 • Usluge pratioca grupe.

CENA ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje PEPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 • Gradsku komunalnu taksu za Kipar i okolinu.
 • Doplata za 1/1 sobu 60%.
 • Falultativni izleti:
  • LARNACA / PAFOS I AFRODITINA PLAŽA – 55 eura po osobi
  • LARNACA / NIKOZIJA – 50 eura po osobi

USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pre puta.
 • Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podležu refundaciji.
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Italiji, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
 • Program rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.
 • Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (40 X 20 X 23 cm. - tezina 5kg).
 • Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.253 od 2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

NAPOMENA:

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!

 

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – licenca OTP br.253/2020 od 01.02.2020 godine kategorija licence A20.

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja