TOSKANA

 

TOSKANA

 

 

08.11. – 13.11.2018.

 

 

 

6 dana – AUTOBUSOM

 

Toskana - jedna od 20 regija Italije koja se nalazi u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano. Toskana ima bogato kulturnoistorijsko nasleđe, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, Crkvama i trgovima. Nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia. Svi ovi faktori  doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu.

 

1   dan: NIŠ – BEOGRAD – BOLONjA

Sastanak grupe u 17.00 h Parking RODA Mercator Niš. Polazak iz Niša u 17:30h. Iz Beograda polazak sa turističkog terminala Lasta u 20:00h.

Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

 

2   dan: BOLONjA – MONTEKATINI TERME

U jutarnjim satima dolazak u Bolonju - jedan od najzanimljivijih gradova. Bolonja je jedini na svetu čiji je centar istorijski grad, grad kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije.

Panoramski obilazak: Trg Maggiore, fontana Nettuno, bazilika San Petronio, tornjevi Asineli i Garizenda...

Slobodno vreme za individualne aktivnosti, oko 13 časova predviđen polazak za Montecatini Terme. Dolazak u Montecatini Terme i smeštaj u hotel *** posle 15 časova. Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti. NOĆENJE.

 

3   dan: MONTEKATINI TERME – FIRENCA – MONTEKATINI TERME

DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet za Firencu. Razgledanje grada-pešačka tura: Palazzo Medici, Santa Maria del Fiore, Duomo e Battisterio, Basilica della Santissima Annunziata, Basilica Santa Croce, Casa di Dante, Biblioteca Nazionale, Ponte Vecchio…..

Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu umetnosti. Povratak u Montekatini terme u večernjim časovima. NOĆENJE.

 

4   dan: MONTEKATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI TERME

DORUČAK. Fakultativno celodnevni obilazak Toskane - Siena, rodno mesto Svete Katarine - San

Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo Duomo e Battisterio... Uživanje i predah na prelepom gradskom trgu Sijene na kome se tradicionalno održavaju konjičke trke.

Nestvarni San Gimignano – poznat po brojnim srednjevekovnim tornjevima. Šetnja starim jezgrom i vijugavim uličicama ovog prelepog gradića smeštenog u pokrajini Chianti - poznatoj po istoimenom vinu. Povratak u Montecatini Terme u večernjim satima. NOĆENJE.

 

5   dan: MONTEKATINI TERME – PIZA – MONTEKATINI TERME – BEOGRAD – NIŠ

DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju oko 16 časova, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet Piza i Luka. Piza – jedna od glavnih luka renesansnog doba i glavna suparnica Đenovi za prevlast nad Ligurijskim morem: Duomo, Torre Pendente, Piazza dei Miracoli. Nastavak vožnje ka Luki - jednom od najlepših gradova Toskane: Piazza dell Anfiteatro, Piazza Napoleone, Duomo di San Martino, rodna kuća Đakomo Pučinija… Slobodno vreme.

Povratak u Montecatini Terme po ostatak grupe i polazak za Srbiju oko 16 časova. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 

 

 6   dan. BEOGRAD - NIŠ

Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je oko 06.00h ujutru odnosno 09:00h u Niš. (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).
Kraj programa.

 

Aranžman obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu

- Smeštaj u hotel *** u Montecatini Termama na bazi 3 noćenja sa doručkom

- Obilasci prema programu

- Usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana

- Organizaciju putovanja

 

Aranžman ne obuhvata:

- Međunarodno putno osiguranje

- Fakultativne izlete

- Obaveznu gradsku taksu koja se plaća na licu mesta za hotele 3* - 1€ dnevno po osobi

 

CENA ARANŽMANA

Mesto i datum programa

Vrsta sobe

Cena po osobi

Promo cena

BEOGRAD

08.11. – 13.11.2018.

1/2

139 €

129 €

1/1

184 €

174 €

NIŠ

08.11. – 13.11.2018.

1/2

149 €

139 €

1/1

194 €

184 €

 

Fakultativni izleti i doplate:

Izlet Firenca -30€ odrasli / 25 € deca do 11.99 god,

Izlet za Sienu i San Gimignano - 30 € odrasli / 25 € deca do 11.99 god, Izlet za Pisu i Luku -25 € odrasli / 20 € deca do 11.99 god.

Doplata za polaske iz Negotina, Bora, Zaječara – 15€ po osobi, Leskovca – 10€ po osobi

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera), i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

 

Popusti i doplate:

Dete do 11,99 godina u pratnji dve punoplative osobe ostvaruju popust od 10 % na cenu aranžmana.

Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

Rezervacija jednokrevetnih soba je isključivo NA UPIT uz doplatu od 45 €.

 

Uslovi plaćanja:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke UniCredit Bank, za efektivu, na dan uplate. 40% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 15.12.2018. godineAranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.MAESTRO TRAVEL – YUTA STANDARD. Turistička agencija Maestro Travel d.o.o. Licenca OTP 4/2015 od 02.02.2015

 

     

AGENCIJA AEROTURS

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja