ISLAND - ZEMLJA GEJZIRA I VULKANA

 

 

ISLAND

 

Avantura u zemlji gejzira i vulkana!

02.10 – 09.10.2019.


 Nedovoljno otkrivena i neistražena, ova mala ostrvska država na samom severu Evrope predstavlja pravu poslasticu za putnike odviknute od komercijalnih destinacija, željne avanture i novih iskustava. Island je zemlja nestvarnih prirodnih lepota u kojoj možete videti gotovo sve: od glečera opasanih ledom, preko polja lave, gejzira i vodopada pa sve do dugačkih plaža od belog i crnog peska, tektonskih ploča, termalnih izvora, plavih kitova, vulkanskih kupola kao i futurističkih građevina i još mnogo mnogo toga. Ovo nije obično putovanje, ovo je avantura koja se pamti čitavog života! #MangaIsland

 

 

Plan i program puta:

 

1. dan – 02.10. Niš – Beč

Dolazak na aerodrom 2h pre leta. Let za Beč, predvidjen let u 20:30 h. Po sletanju, transfer do hotela.  Smeštaj. Noćenje.

2. dan – 03.10. Beč – Rejkjavik

Doručak. Odjava iz hotel. Transfer do aerodroma. Čekiranje za let, predvidjen let u 12:25 h. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme ili fakultativno pešačko razgledanje i upoznavanje grada sa vodičem na srpskom jeziku. Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika – najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja – katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Noćenje. 

3. dan – 04.10. Plava Lagna

Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Plave lagune – jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Pravimo pauzu za opuštanje i kupanje u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravljenje nestvarnih fotki. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan – 05.10. Rejkjavik – Zlatni krug

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam preporučujemo fakultativni obilazak ‘’Zlatnog Kruga’’- ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -31 metra visok ‘’zlatni’’ vodopad, gejzir Strokur – najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park – mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan – 06.10. Rejkjavik - Vik – Saljanadsfoss – Skogafoss

Celodnevni fakultativni izlet do Vika, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Sam put do ovog mesta je priča za sebe, smenjivanje pejzaža, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Grad je okružen dramatičnim liticama i nalazi se na plaži od crnog peska sa koje možemo videti oštre stene kako izviruju iz mora. Pravimo pauzu za šetnju i fotografisanje ovog nestvarnog prirodnog ambijenta.  U povratku za Rejkjavik svratićemo do 62m visokog vodopada Skogafoss kao i Seljalandsfoss koga zbog specičnog pada možemo videti sa obe strane. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan – 07.10. Rejkjavik

7. dan – 08.10. Rejkjavik - Beč

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na transfer. Transfer do aerodroma. Let do Beča let predvidjen u 15:40 h. Po sletanju transfer do hotela. Smečtaj. Noćenje.

8. dan – 09.10. Beč - Niš

Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer. Transfer do aerodroma. Let za Niš predvidjen u 18:30 h.

 

Termin putovanja

Hotel

Cena

02.10./09.10.2019.

HOTEL 3*

CENA OD 599 eur

 

DINARSKI DEO ARANŽMANA: 15.900 DINARA

ARANŽMANA OBUHVATA DEVIZNI + DINARSKI DEO:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Niš/Beč/Reykjavik/Beč/Niš (uključen ručni prtljag I ap taxe)

-Smeštaj u hotelu 3*u Reykjaviku na bazi 5 noćenja

- Uključeni svi transferi u Reykjaviku I Beču

- Smestaj u hotelu 3* u Beču na bazi 2 noćenja sa doručkom

- usluge pratioca grupe

- troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- fakultativne programe

-Medjunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

-Gradsku komunalnu taksu za Rezkjavik I Beč (plaća se na recepciji hotela)

 

USLOVI PLAĆANJA:

50% prilikom rezervacije od ukupne cene aranžmana, ostatak do 10 dana pred polazak,

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 30% od ukupne cene aranzmana
a preostali iznos deponovanjem čekova građana do 30.04.2019.

Uplatom na tekući račun agencije putem opšte uplatnice ili nalogom za prenos za pravna lica.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

 

1. Pešačko razgledanje - 15 €

2. Plava Laguna - 110 €

3. Zlatni Krug – 110 €

4. Vik – Saljanadsfoss – Skogafoss – 115 €

 

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

• Prijava za putovanje podrazumeva kupovinu avio karata koje ne podlezu refundaciji.
• Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
• Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak na Islandu, da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
• Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Islanda i u tom slučaju će se tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
• Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka na destinaciji.
• Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta , kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče u trenutku izrade programa.

• Molimo proverite da li je Vaš prtljag u granicama dozvoljenih dimenzija (tezina 10kg).

NAPOMENA:

Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, za avio kartu primenjuje se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu avio karte, u slučaju otkaza aranžmana, avio kompanija zadržava znatan deo uplate.

Organizator putovanja TA” Aero Turs Nis”, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Aero Turs Nis” sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

SVAKO NEPOSEDOVANJE BOARDING KARTE ILI KASNJENJE NA LET, PODLEZE DOPLATAMA I AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja