SOLUN – Meteori – Paralija

 

  

SOLUN-METEORI-PARALIJA 

   

28/29.09 – 01.10.2018.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1dan 28/29.09. – Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Leksovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2 dan 29.09. – Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. panoramsko razgledanje grada autobusom: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, crkvu Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandru Makedonskom, Bela kula. Fakultativno odlazak u fabriku kože. Odlazak do tržnog centra „Cosmos“, slobodno vreme u Cosmosu do 17.00h kada je predviđen polazak za Paraliju  Dolazak u Paraliju, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3 dan 30.09.Doručak. Nakon doručka u 09.00h,polazak za  manastire Meteore – (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godina, za vreme obnove manastira uklesana su stepeništa kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..) Meteori su udaljeni 150 km od Paralije. Usputno prema Meteorima u  Kalambaki, posetiticemo  radionicu ikona i napraviti pauzu za kraći predah i kupovinu suvenira. Nastavljamo put prema Metorima gde je predviđen obilazak manastira Velika Meteora-Preobraženje. Predviđeno zadržavanje oko 2 sata. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana).Na putu prema Paraliji, u klancu Tempi obići cemo crkvu Sv. Petke (pauza oko 45 minuta)  Nastavak putovanja ka Srbiji.

4 dan 01.10 – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

 

Cena aranžmana po osobi u 1/2 ili 1/3 sobama

39

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Noćenje u hotelu Erato stars 2* u Paraliji, na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama,

- Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
- Usluge pratioca grupe za vreme izleta,
- Organizaciju putovanja u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- izlet do Meteora – 15€ plaća se vodiču u autobusu,

- ulaznica za Veliki manastir na Meteorima je 3 evra,

(preporučujemo posetu samo jednom velikom manastiru)

- međunarodno-zdravstevno osiguranje,

- individualne troškove putnika 

NAČIN PLAĆANJA: učešće 30%, ostatak do polaska ili na 3 rate bez kamate, po prodajnom kursu ProCredit Banke. Deca do 12 godina ostvaruju popust od 30%.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.


MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora  putovanja,  turističke agencije MM TOURS, licenca OTP 585/2010 

 

     

AGENCIJA AEROTURS

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja