PRAG 5 DANA, 4 NOĆENJA - U MAJU - AVIONOM

 

  

PRAG

 

  

5 DANA, 4 NOĆENJA 

 

 

PRAG - GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

 

Program putovanja:

 

1. dan BEOGRAD – PRAG 
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 18:40h (JU 614). Sletanje na aerodrom u 20:10h. Transfer do hotela. Nocenje. 


2. dan PRAG – KARLŠTAJN 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Prag. Noćenje. 


3. Dan PRAG –KARLOVE VARI – PRAG 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Noćenje.


4. Dan PRAG –DREZDEN – PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger(u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.


5.Dan PRAG – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 21:00h (JU 615). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:25h. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

FIRST MINUTE DO 15.02.2019.

PRVI MAJ: 01.05 - 05.05.2019.

Tosca ★★★

389€

369€

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

 

POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe u 1/2+1 sobi imaju popust 20 €,
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 15 €,
• doplata za 1/1 sobu 160€ .

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Prag – Beograd (prevoznik Air Serbia),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto), 
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge lokalnih vodiča,
• agencijske usluge.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• aerodromske takse: 113 € (na dan objavljivanja programa - podložne promeni);
• fakultativne programe; 
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 401,00 dinara, od 19 do 70 godina 602 dinara i od 71 do 86 godina 1.201,00 dinara.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Karlove Vari - 55 €;
• Poseta dvorcu Karlštajn - 50 €;
• Poseta Drezdenu – 50 €.

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU: 
Hotel Tosca 3*
Lokacija: hotel Tosca nalazi se u istorijskoj četvrti Vinohradi u centru Praga. Do Starog grada se lako može stići pešice ili javnim prevozom. Stari grad je udaljen samo 1 stanicu vožnje metroom na liniji A. Do Trga Sv. Vaclava stiže se za 10 minuta hoda od hotela. 
Sadržaj: Hotel raspolaže sa ukupno 38 soba, restoranom, WiFi-em. 
Smeštaj: Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, TV-om, klimom, telefonom I sefom. 
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto) 
Više informacija o hotelu https://www.hoteltosca.cz/en/

 

Minimum za realizaciju putovanja je 25 putnika.

 

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

 

Cenovnik br. 1 od 10.01.2019.

 

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.08.2019. godine ,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka, 
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

Potvrda o garanciji putovanja:
Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047 / 2018 od 25.01.2018. godine, polisa broj 300060664 od 28.12.2017. godine. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja