BriselBRISEL

 

Brisel - 5 dana – AVIONOM IZ NIŠA

5 dana – AVIONOM IZ NIŠA

 

Brisel, i pored toga što se doživljava kao grad evropskih institucija i politike, pokazaće vam i mnoge svoje skrivene tajne. Centar Brisela podeljen je na Gornji grad u kome ćete naći mnoštvo muzeja (Muzej lepih umetnosti) i galerija, i Donji grad koji odiše srednjovekovnom atmosferom. Brisel je dvojezični grad, u kome se jednako govore francuski i flamanski, te su zato i natpisi ulica ispisani na oba jezika. Ukoliko ste ljubitelj piva ili čokolade ovo je pravi grad za vas. Svetski poznata belgijska piva, poput Duvela i Chimaya,  još poznatije čokolade, poput Godive i Neuhausa, čekaju na Bvas ili možda vafli sa šlagom… prelivenih karamelom? Sve je to originalni ukus ovog čarobnog grada. Za hranu u Belgiji kaže se da ima kvantitet nemačke kuhinje, a kvalitet francuske. Gurmani će ovde uživati, jer ovo je vodeća država u Evropi po broju nagrađivanih restorana u odnosu na broj stanovnika. Dobrodošli u Brisel.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

10.10. - 1.dan NIŠ BERLIN - BRISEL

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Okupljanje ispred predstavništva “AeroTursa”. Čekiranje za let. Let FR1106 u 14:10 h. Po sletanju u Berlin, čekiranje za let za Brisel. Let FR 166, let u 19:55 h. Po sletanju organizovan transfer do hotela. Smestaj u hotel. Noćenje.

11.10. - 2. dan BRISEL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno pešački obilazak grada: Brisel ne samo da je poznat kao evropska presotnica vec je poznat takodje po čokoladi, pivu i gastronomiji. Razgledanje administrativnog centra Evropske Unije, Kraljevska palata, Katedrala, Atomijum, fontana Maneken pis… Slobodno popodne. Noćenje.

12.10. - 3. dan BRISEL/BRIŽ/ANTVERPEN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno celodnevni izlet za Briž i Antverpen. Polazak iz hotela i odlazak za Briž. Briž je pravi slatki čokoladni grad i jedan od najlepših ne samo belgijskih već i evropskih gradova. Slobodno se može reći da je ovaj grad pravi raj za turiste. Veoma je mali i kompaktan i jedan od najbolje očuvanih srednjevekovnih gradova Evrope. Njegova prelepa srednjevekovna arhitektura ispresecana je kanalima koji gradu daju poseban šarm. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Glavni trg, Belfort kula i zvonik, Trg Burg, Bazilika svete krvi, Gradska kuca, Bogorodicina crkva. Krstarenje kanalima. Napustanje Briža i odlazak za Antverpen. Antverpen je drugi po veličini grad u Belgiji i glavni grad severne oblasti Flandrije. Nalazi se na obali reke Šelde. Antverpen ne samo da je veliki lučki grad već je  pravo mesto za ljubitelje umetnosti i kulture jer obiluje muzejima i galerijama. Obilazak centra grada: glavni trg sa graskom kućom, i velikim brojem znamenitih objekata u kojim su se nalazila srednjevekovna zanatska udruženja, fontana koja se nalazi na sredini trga, Bogorodičina katedrala, Rubensova kuća Povratak za Brisel. Noćenje

13.10. - 4. dan BRISEL/LUKSEMBURG

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno obilazak Luksemburga.  Polazak za Luksemburg, zemlju bogatu kulturnim spomenicima i slikovitim pejzažima. Najpoznatije znamenitosti su stari dvorci i palate. Šetnja gradom. Obilazak: Vojvodska palata, trg Arms, gradsko sobranje, spomenik kneginje Šarlote, Katedrala. Povratak u Brisel. Noćenje.

14.10. – 5. dan BRISEL / NIŠ

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer. Transfer do aerodroma. Čekiranje za let. Let FR 6352, predvidjeno vreme leta u 17:05 h. Po sletanju u Sofiju transfer do Niša. Kraj programa.

Termin putovanja

Hotel

Početna cena

10.10./14.10. 2019.

Hotel 3*

Promo cena do 31.08.2019.

275 eur

DINARSKI DEO ARANZMANA: 12.900  DINARA

ARANŽMANA OBUHVATA DEVIZNI + DINARSKI DEO:

- Povratni avionski  prevoz na relaciji Niš/Berlin Schonefeld/Brussels/Sofija (prtljag do 10kg uz doplatu 40 eur )  

- Smeštaj u hotelu 3* u Briselu na bazi 4 noćenja sa doručkom

- Transferi po programu

- usluge pratioca grupe,

- troškove organizacije putovanja

- transfer Sofija - Niš

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- fakultativne programe

-Medjunarodno zdravstveno osiguranje  PEPORUKA AGENCIJE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

-Gradsku komunalnu taksu za Brisel I okolinu (plaća se u agenciji)

- 1/1 soba u hotelu na upit uz doplatu.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika)

-Panoramsko - pešačka tura kroz Brisel – 30 eura

  • -Celodnevni izlet za Briž I Antverpen – 68 eura
  • -Celodnevni izlet za Luksemburg - 68 eura

NAPOMENA ZA FAKULTATIVE:

-Prijava za fakultativne izlete se vrši prilikom prijave za putovanje. Rezervacija odnosno uplata je moguća tokom isplate aranžmana.

-Minimalan broj putnika za realizovanje fakultativa je 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za fakultativni izlet ,  organizator će radi ekonomičnosti, izlet organizovati javnim gradskim odnosno međugradskim prevozom (autobus ili voz), i sa novom cenom upoznati zainteresovane putnike, koji nisu u obavezi i da je prihvate.

NAČIN PLAĆANJA

  • 40% prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pred polazak

 

OPŠTE NAPOMENE:
• Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Belgijij, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
• Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u R.Nemačkoj
• Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
• preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.
• Molimo proverite da li Vaš prtljag je u granicama dozvoljneih dimenzija. Za veći prtljag, ćete morati da izvršite doplatu na aerodromu ukoliko prilikom prijave za let se utvrdi da je Vaš prtljag većih dimenzija od dozvoljneog.
• Obavezno proveriti u agenciji informacije o dozvoljneom prtljagu na letu (težine, dimenzije torbe, dozvoljna sadržina)

 

Organizator putovanja TA Aero Turs, licenca kat. OTP br.45 od 2013. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Aero Turs sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 

Organizator putovanja Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

     

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovI putovanja